Policija izdala upozorenje građanima

OPET NISU PAZILI: Vatra buknula u Dubravi Zabočkoj i Brdu Jesenjskom

Objavljeno: 21.06.2022.

U ponedjeljak je na području Zagorja, na neutvrđen način došlo do dva požara, od kojih je jedan evidentiran u Dubravi Zabočkoj, a drugi u Brdu Jesenjskom.

Oko 12 sati u Dubravi Zabočkoj na neutvrđen način došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja kojeg su ugasili pripadnici ZJVP Zabok, ozlijeđenih osoba nema kao ni materijalne štete. Kasnije, oko 17 sati u Brdu Jesenjskom, došlo je do manjeg požara suhe trave i niskog raslinja koji je ugašen od strane pripadnika DVD-a Jesenje. Također, nema ozlijeđenih osoba i nema materijalne štete.

– Požari se zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje. S ciljem prevencije požara upozoravamo građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar. Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. Skrećemo pozornost građanima da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza: spaljivanja treba obavljati samo danju i za mirna vremena, prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu, oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal, osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje, ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasnu postrojbu – poručuju iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba