Još niste potpisali našu peticiju za povratak obrane od tuče raketama? Učinite to jednim klikom!

NEBO SE PONOVNO OTVORILO: Tuča prohujala Zagorjem, najveća pala u Đurmancu

Objavljeno: 21.06.2022. Marta Čaržavec

Nebo se ponovno otvorilo nad jednim dijelom Hrvatskog zagorja. Danas u mnogo manjem obimu, no tuča se ponovno spustila na zagorsko tlo. Prema saznanjima članova i pratitelja Udruge hrvatskih raketara protugradne obrane, tuča je pala u naseljima Lupinjak, Hromec i Podgora.

Kontaktirali smo načelnika Huma na Sutli Zvonka Jutrišu koji je izvijestio:

– U mjestu Lupinjak, onaj dio koji graniči sa Hromcem je palo par većih komada. Na sreću prošli puta je Hromec bio izdvojen od one naše famozne tuče, no danas ga nije zaobišla. U odnosu na ono čemu smo svjedočili proteklih tjedana, ovo je minimalno.

VIDEO: Dario Hršak / Lupinjak

JESTE LI ZA POVRATAK OBRANE OD TUČE RAKETAMA? PETICIJU MOŽETE POTPISATI OVDJE.

FOTO: Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska županija / Đurmanec

FOTO: Čitatelj / Lupinjak

FOTO: Čitatelj / Podgora

JESTE LI ZA POVRATAK OBRANE OD TUČE RAKETAMA? PETICIJU MOŽETE POTPISATI OVDJE.

Prema podacima DHMZ-a, do kraja nas dana u unutrašnjosti, posebice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, očekuje nestabilno vrijeme uz promjenljivu naoblaku pa mjestimice može biti kiše i grmljavine. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi, a vjetar će biti slab do umjeren, sjeveroistočni i sjeverni, u Gorskom kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije većinom jugozapadni. Na Jadranu se očekuje slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, a najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 27 i 33 °C.

Za elektromagnetsko zračenje koje potječe s površine Zemlje u infracrvenom dijelu spektra oko 10,8 mikrometara atmosfera je gotovo potpuno prozirna. Stoga se na satelitskim snimkama mogu vidjeti svi slojevi oblaka i površina Zemlje. Najtamniji, gotovo crni tonovi predstavljaju toplo kopno, što je boja tamnija to je površina toplija. Najviši oblaci su izrazito bijeli, dok su srednji i niski sivkasto bijeli. Snimke s METEOSAT-ovog geostacionarnog satelita dostupne su svakih 15 minuta u prostornoj razlučivosti između 3 i 4 kilometra.

Pogledajte snimku cijelog Zemljinog diska kako ga vidi MSG geostacionarni satelit.

JESTE LI ZA POVRATAK OBRANE OD TUČE RAKETAMA? PETICIJU MOŽETE POTPISATI OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba