POČELO LJETO U KRAPINI: Vikend na Hušu – pogledajte kako je bilo

Od modne revije, kreativnih radionica, nastupa Marka Škugora pa do roštiljade – evo tko su majstori roštilja

Objavljeno: 20.06.2022.

Proteklog je vikenda na Hušnjakovom u sklopu manifestacije ˝Ljeto u Krapini˝ koja je započela u petak otvorenjem izložbe ˝Opstojanja˝ multidisciplinarne umjetnice Sandre Ban u Galeriji grada Krapine.

Subotnji program uveličao je nastup šibenskog glazbenika Marka Škugora koji je napravio odličnu atmosferu za Krapinčane i njihove goste. Nedjelju je obilježio Europski dan arheologije kojem se pridružio Muzej krapinskih neandertalaca, a koji je organizirao radionice za djecu, a sve zainteresirane počastio besplatnim ulaskom u muzej. Nedjeljno poslijepodne ispunila su razna događanja.

Posjetitelji su tako mogli uživati u modnoj reviji, nastupu dječje plesne skupine ˝Unifit˝, kreativne radionice Udruge distrofičara Krapina, filmske škole.

U nedjelju je u organizaciji Turističke zajednice Krapine održana roštiljada. Jedna od 15 ekipa bila je i ekipa DVD-a Krapina koja je osvojila prvo mjesto.

– Jako nam je drago zbog toga ali još nam je draže i važnije kaj smo se podružili i super zabavili. Moramo se zahvaliti Matei i Splići na aranžiranju tanjura, Piceku i Nineku na pečenju, Lauri i Mariju na logistici i pomoći. Daj nam Bog još ovakvih dana – napisali su na svom Facebook profilu.

U večernjim satima su u Galeriji grada Krapine polaznici Škole rocka i moderne glazbe održali su svoj koncert, a program se nastavlja u srijedu, 22. lipnja kada će se održati ˝Kajmbuščak trail˝ u organizaciji Trkačkog kluba Maraton Krapina. 

Kako je naglasio gradonačelnik Zoran Gregurović, ˝Ljeto u Krapini˝ jedna je od najprepoznatljivijih manifestacija zagorske regije:

– Krapinčani su pokazali da im treba zabave, cijelog je vikenda bila odlična atmosfera i iza nas je prekrasan vikend u Hušnjakovom. Nakon pandemijskih godina ponovno smo se vratili u vrijeme kakvo je bilo prije, a možda čak i bolje. Uistinu sam vrlo sretan kad vidim koliko se građana okupilo, ne samo iz Krapine nego i iz drugih mjesta. Tek smo startali i već se vidi koliko ljudi vole ovu manifestaciju, a kroz cijelo ljeto bit će još zanimljivih i zabavnih sadržaja i programa – rekao je gradonačelnik Gregurović i uputio poziv svima da dođu i uživaju u ˝Ljetu u Krapini”.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter