Bogat program trajat će od 24. lipnja do 17. srpnja

Nakon Stubica festa, TZ područja Gupčev kraj već je u velikim pripremama za novu sezonu “Ljeta u dvorcu Oršić 2022”

Objavljeno: 19.06.2022. zagorjeinternational

U atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici i ove godine održat će se glazbeno – scenski festival “Ljeto u dvorcu Oršić 2022.”, koji sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa doprinosi kulturnoj i turističkoj ponudi Krapinsko  – zagorske županije u ljetnim mjesecima. 

Festival je to koji se održava već 17 godina zaredom, a ove će se godine održati od 24. lipnja do 17. svibnja. Sam značaj festivala za Gupčev kraj je velik, a od njegovih početaka do danas, na njemu je održano preko 120 glazbenih i kulturnih večeri. Festival je postao jednim od simbola Gupčevog kraja koji je stvorio svoju vjernu publiku kroz dugi niz godina održavanja. Takva manifestacija doprinosi razvoju destinacije i donosi pozitivne učinke na svim razinama poput povećanje turističkog prometa, promociju Gupčevog kraja u zemlji i inozemstvu, jačanje snage brenda “Gupčev kraj” kao turističke destinacije te doprinosi stvaranju prepoznatljivog imidža turizma destinacije.

U zadnjih pet godina glavnu organizaciju preuzima TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica s ciljem da program bude kvalitetan i raznovrstan te da u njemu sudjeluju strani i domaći izvođači. O kvaliteti festivala svjedoči i sve veći interes publike jer je potražnja za kartom više sve veća. 

Uz glazbeno-scenske nastupe, tu su i dodatni sadržaji poput bogate i raznovrsne gastro ponude, a svi programi se održavaju na otvorenom prostoru, s najboljom kulisom atrija dvorca Oršić.  

Program 

Festival će ove godine, 24. lipnja u 21 sat, otvoriti pjevačica Ivana Kindl i DJ Lorenzo (ulaz slobodan). Idućeg dana, u 10.30 slijedi mentalni trening “Kako pobijediti strah – Ana i Igor Čerenšek” (kod Spomenika Seljačkoj buni i M. Gupcu), a istog dana s početkom u 20 sati slijedi Međunarodni festival tamburice i folklora, Međunarodni folklorni festival (ulaz slobodan).

Međunarodni festival tamburice i folklora nastavlja se i idućeg dana (26. lipnja) kada u 19 sati kreće Tamburaška večer (ulaz slobodan). 

Mali predah od glazbe slijedi 30. lipnja kada će se odigrati predstava “Šund naš svagdašnji” (ulaz slobodan). Već idućeg dana će se odigrati i predstava “Jel’ tako, Zorane?” u 21 sat, a nakon predstave u 23 sata slijedi koncert The Sway Banda (ulaznice u pretprodaji 40 kuna, na dan koncerta 50 kuna). 

U subotu 2. srpnja u 21 sat nastupaju Ante Gelo band, Iva Ajduković i Alen Đuras (ulaznice u pretprodaji 40 kuna, na dan koncerta 50 kuna). 

Program se nastavlja 7. srpnja kada će u 19 sati biti otvorenje izložbe Josipa Kajinića pod nazivom “Sport u Hrvatskom zagorju. Povijest, tradicija i uspjesi” (ulaz slobodan), a već idučeg dana će u 21 sat nastupiti Neno Belan i Fiumensi (ulaznice u pretprodaji 40 kuna, na dan koncerta 50 kuna), a nakon koncerta slijedi DJ Lorenzo. 

U subotu će na festivalu nastupiti Urban&4 u 21 sat (ulaznice u pretprodaji 40 kuna, na dan koncerta 50 kuna), a nakon toga će okupljene ponovno zabavljati DJ Lorenzo. Posljednjeg dana festivala, u nedjelju 17. srpnja, u 21 sat će se održati koncert Ethno Croatia (ulaz slobodan). 

Ulaznice za događanja možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: KTIC (Toplička 7, Donja Stubica, radnim danom 8-15 sati); Dvorac Oršić – Muzej seljačkih buna (Samci 64, Gornja Stubica uto- pet: 9-17 sati, a sub-ned 10-18 sati) i Terme Jezerčica, recepcija vodenog parka (Toplička 80, Donja Stubica, svaki dan 8-21 sati) ili putem interneta, na sustavu ENTRIO, gdje sve ulaznice stoje 50 kuna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba