Dva velika jubileja obilježena u istom danu

OŠ Belec i OŠ Bedekovčina proslavile 180 godina organiziranog školstva

Objavljeno: 18.06.2022. AB

U Osnovnoj školi Belec je u srijedu obilježeno 180 godina organiziranog školstva u Belcu. Okupljene su pozdravile gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek i ravnateljica OŠ Belec Nikolina Puklin.

– Čestitke na velikom jubileju ravnateljici, svim djelatnicima škole, učenicima na kojima ovo mjesto ostaje i s kojima diše. S vama diše i Belec i grad Zlatar. Drago mi je da Grad Zlatar, bez obzira što nije osnivač svojih škola, odvaja sredstva koliko je u mogućnosti kako bismo školu dodatno opremili – kazala je gradonačelnica Auguštan – Pentek, dok je ravnateljica dodala da želi da ova škola bude i dalje mjesto okupljanja, druženja, čuvanja tradicije i mjesto stvaranja čvrstih temelja u obrazovanju.

Svečanom obilježavanju jubileja prisustvovao je i župan Željko Kolar, koji je ravnateljici Osnovne škole Belec uručio posebnu zahvalnicu zahvalio svima koji su u proteklih 180 godina doprinijeli školstvu u Belcu, a time i školstvu u Krapinsko – zagorskoj županiji i razvoju čitave zajednice.

Dvadesetak kilometara dalje, u Bedekovčini, isti je jubilej proslavljen i u OŠ Bedekovčina. I tamo je bio župan Kolar, koji je ovim povodom školi dodijelio posebnu zahvalnicu za dugogodišnji i predani rad u obrazovanju – jamstvo uspjeha i napretka društva u cjelini.

– Kažu da kad je čovjeku najteže, kad su najveći izazovi onda iskoče oni koji su najbolji, oni koji najdalje vide, oni koji se mogu najbrže prilagoditi i oni koji imaju viziju. I upravo u ovim vremenima koji su iza nas, upravo su takvi ljudi došli do izražaja. Imamo sreću da na području KZŽ imamo niz sjajnih ravnatelja kao što je vaš, učiteljica i učitelja koji ovaj svoj posao u obrazovnom sustavu doživljavaju kao poziv, a ne kao posao” – naglasio je župan Kolar te podsjetio na povijesnu ulogu učiteljica i učitelja, koji su i prije 180 godina u Bedekovčini bili nositelji njezinog razvoja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba