Udružuju se Grad Zlatar te općine Budinščina, Hrašćina, Konjščina, Zlatar Bistrica i Mače

Ministarstvo turizma dalo suglasnost za osnivanje nove Turističke zajednice područja “Zlatni istok Zagorja”

Objavljeno: 18.06.2022. zagorjeinternational

Ministarstvo turizma i sporta potvrdilo je ovog tjedna prijedlog Statuta nove Turističke zajednice područja “Zlatni istok Zagorja”, javlja Radio Zlatar.

Također, dostavljena je prethodna suglasnost za osnivanje nove Turističke zajednice, u koju se udružuju Grad Zlatar, te općine Budinščina, Hrašćina, Konjščina, Zlatar Bistrica i Mače. 

Nakon dobivanja ove suglasnosti, slijedi daljnji postupak rješavanja potrebne dokumentacije. Prvo će se sazvati skupština sadašnje Turističke zajednice Grada Zlatara, koja treba donijeti odluku o ukidanju i gašenju postojeće Turističke zajednice, s danom upisa u Upisnik nove Turističke zajednice područja. Odluka o ukidanju šalje se Ministarstvu na prihvaćanje, a nakon toga šalje se zahtjev za upis u upisnik, odnosno Registar neprofitnih organizacija. Kad sve to bude završeno saziva se prva, osnivačka skupština TZP-a, koja prihvaća Statut, Poslovnik o radu, donosi Odluku o članovima vijeća i ostale potrebne odluke. Očekuje se da bi sve ove procedure mogle završiti do jeseni, te bi onda s radom mogla početi i nova turistička zajednica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba