Unatoč Vladinim mjerama, od utorka ponovo nove veće cijene

ENERGETSKI STRUČNJAK ŠTERN: Kod nas gorivo poskupljuje bez razloga

Objavljeno: 18.06.2022. zagorjeinternational

Nakon rekordne inflacije od 10,8 posto, nova prijetnja stiže u utorak kada bi, unatoč vladinim mjerama, gorivo moglo ponovno poskupjeti, a cijena se približiti iznosu od 15 kuna. Cijene naftih derivata, kaže energetski stručnjak Davor Štern, rastu brže od cijena sirove nafte, prenosi Poslovni.

Štern je naime gostovao na HRT-u, gdje je rekao da manipulacija cijena goriva na mediteranskom tržištu dovodi do toga da kod nas poskupljuje gorivo bez razloga.

– Naime, mislim da je krajnje vrijeme da se razmisli o stavljanje Rafinerije Rijeka u puni pogon, kako bi zadovoljila potrebe tržišta za energentima po pravednoj cijeni – kazao je Štern dodajući da se poskupljenje goriva prelijeva se i na druge proizvode i usluge te da je stoga iznimno važno kontrolirati njegovu cijenu i izbjeći stihiju.

Podsjetimo, u petak je moguće poskupljenje goriva komentirao i ministar financija Zdravko Marić, koji je rekao da je Vlada do sada dva puta reagirala smanjenjem trošarina te da je preostali prostor za daljnje snižavanje trošarina dosta limitiran europskim direktivama. Za dizel je preostalo 20 lipa po litri, a za benzin 36, 37 lipa.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter