Održana 6. sjednica Vijeća TZ Međimurske županije

Rudi Grula ponovno je izabran za direktora, turistički pokazatelji za tekuću godinu iznad svih očekivanja 

Objavljeno: 17.06.2022. zagorjeinternational

Vijeće Turističke zajednice Međimurske županije održalo je 6. sjednicu na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja o zadovoljstvima gostiju turističkim posjetom Međimurju, a na sjednici je potvrđen mandat Rudiju Gruli kao direktoru Turističke zajednice Međimurske županije.

Međimurje je prepoznato kao kvalitetna kompletna wellness destinacija u Hrvatskoj te kao vodeća team building destinacija, a gosti svoj boravak u Međimurju ocjenjuju visokom razinom zadovoljstva. Također, važan podatak za turističke djelatnike je da je Internet ključni izvor informiranja o ponudi, pokazali su rezultati istraživanja.

Kako je istaknuo novi-stari direktor TZ Rudi Grula, cilj je u narednom mandatu povećati potrošnju gostiju koji dolaze u Međimursku županiju i održati poziciju destinacije kvalitetne turističke ponude s dobrim omjerom vrijednosti za novac. Planom marketinških aktivnosti predviđeno je da se snažnije potiče mobilnost gostiju unutar Međimurja. Radit će se na jačanju turističkih evenata, razvoju turističke infrastrukture poput ekomuzeja i tematskih cesta, a naglasak će se staviti na ‘healthness’, aktivni odmor i eno-gastronomiju.

Župan Međimurske županije i predsjednik TZ Matija Posavec podržao je smjer razvoja turizma Međimurske županije, a prema projekcijama, Međimurska županija bi ove godine trebala ostvariti još bolje rezultate u turizmu nego u 2019. godini. 

Na području županije uskoro slijedi otvorenje Vidikovca na Mađerkinom bregu, a među strateškim razvojnim projektima koji su u planu za naredno razdoblje su revitalizacija dvorca Feštetić u Pribislavcu, Palača Međimurske popevke u Donjoj Dubravi, Centar za posjetitelje Međimurske vinske ceste, centri za interpretaciju Sveti Jeronim u Štrigovi, Dravski zlatari u Donjem Vidovcu i Halicanum u Svetom Martinu na Muri, kao i razvoj ‘glampova’ i robinzonskih smještaja te daljnji razvoj ‘Hop on – hop off’ sustava kroz električna vozila.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter