HOROR KOD OPATIJE:

Nervozan vozač (40) automobilom namjerno udario invalida (54) na pješačkom prijelazu

Objavljeno: 17.06.2022.

Policijska uprava primorsko – goranske izvijestila o potresnom događaju koji se preksinoć dogodio nadomak Opatije u mjestu Ičići. Iako je ovih dana na području Primorsko – goranske županije evidentiran veći broj vozila, odnosno dolazaka gostiju i turista, kako zbog blagdana i produženog vikenda, tako i zbog toplog vremena i kulturnih događanja koji se održavaju u gradu Rijeci i okolici, pa su s time na nekim prometnim pravcima mogući zastoji i gužve što može uzrokovati smanjenu koncentraciju kod vozača, no događaj koji se dogodio u srijedu za svaku je osudu.

Kako piše u današnjem policijskom izvješću, tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su 23 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Osim toga, zabilježeno je i više prometnih prekršaja pa i prometnih događaja. Izdvajamo događaj u prometu koji se dogodio 15. lipnja u kojem je teško ozlijeđen pješak.

Naime, opatijska policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila kaznenu odgovornost 40-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je na obilježenom pješačkom prijelazu u Ičićima, upravljajući osobnim vozilom, namjerno udario 54-godišnjeg pješaka. Riječ je o austrijskom državljaninu, osobi s invaliditetom koja se kreće uz pomoć psa, a koji je u ovom događaju zadobio teške ozljede.

Istraživanjem je utvrđeno kako je Austrijanac oko 22.10 sati prelazio pješački prijelaz sa psom-asistentom, a spomenuti 40-godišnji vozač nije imao strpljenja pričekati da isti prijeđe kolnik već mu je počeo trubiti i približavati mu se vozilom. Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku. Vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo, pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga. Zbog zadobivenih ozljeda, pješaku je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka i dijagnosticirane su mu teške ozljede.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 40-godišnji vozač je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba