'VRATITE RAKETE': Jeste li već potpisali peticiju? Ako niste, link je u članku

ZAKOTRLJALO SE: Peticiju za povratak obrane od tuče raketama u 24 sata potpisalo više od 4000 građana

Objavljeno: 15.06.2022. AB

Online peticiju u kojoj se možete izjasniti jeste li za povratak obrane od tuče raketama, koju smo pokrenuli uz podršku Udruge raketara RH te krovne udruge vinograda, voćara i povrtlara s područja Krapinsko – zagorske županije, u 24 sata potpisalo je gotovo 4000 građana.

Ako još niste, možete im se pridružiti klikom na OVAJ LINK.

Naime, u samo 20 dana područje Krapinsko – zagorske županije tri puta je pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnom tučom, pri čemu su na usjevima, vinogradima, voćnjacima, automobilima, gospodarskim i stambenim objektima nastala štete koje se broje u desecima milijuna kuna. Iako u manjim razmjerima, tuča je velike štete radila i na području Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko – križevačke županije. Inače, iz Udruge raketara RH otkrili su nam da u četvrtak pod večer Zagorju ponovno prijeti neverijeme slično onom u ponedjeljak.

Od tuče se na području središnje i sjeverne Hrvatske posljednje dvije godine brani još samo generatorima, a krajem ljeta obrana od tuče, prema prijedlogu Ministarstva poljoprivrede i DHMZ-a, u Saboru RH se kroz donošenje zakona planira u potpunosti ukinuti.

Nebrojeni apeli raketara koji tvrde da protugradna obrana raketama sigurno funkcionira bolje od nikakve te na stotine komentara građana u kojima se zaziva povratak obrane od tuče raketama motiv su za organiziranje ove peticije.

Njome se želi potaknuti nadležne u Ministarstvu poljoprivrede, DHMZ-u, pa i Vladi RH, da se od tuče ponovno počne braniti raketama i da se barem djelomično spriječe štete koje se kratkoročno i financijski mjere u desecima milijuna kuna, a dugoročno te u trudu, znoju, vremenu i marljivosti ljudi i mnogo više.

Peticiju možete potpisati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba