SAPUNICA KOD KRAPINE: Suprug je zatekao u preljubu - ubrzo su krenula prepucavanja na sudu

BURNA RASTAVA BRAKA: Osuđena na pet mjeseci uvjetnog zatvora zbog uništenja imovine vrijedne 520 kuna

Objavljeno: 15.06.2022. zagorjeinternational

Žena ( 40) iz Zagorja, iz okolice Krapine je prema nepravomoćnoj presudi, proglašena krivom za uništenje dijela zajedničke imovine koju je dijelila sa suprugom s kojim je bila u brakorazvodnoj parnici, piše Danica.hr.

 Zbog uništenja imovine vrijedne oko 520 kuna dobila je pet mjeseci uvjetnog zatvora. Presudom je zaključeno kako je 40 – godišnjakinja “na nekretnini na kojoj je izgrađena kuća, sve u suvlasništvu s bivšim suprugom s kojim je u sporu radi bračne stečevine, bez znanja i odobrenja supruga posjekla šest stabala vrbe (tzv. bekovine), 30 sortnih loznih cijepova (sorti zweilgelt i frankovka) starosti 5 do 10 godina”.

U presudi se navodi i:

-Potom je ispilila dva masivna drvena stola i izbacila ih iz kuće na dvorište, izbacila iz kuće na obližnju livadu i za paljenje pripremila kutnu garnituru – trosjed, ispilila deset bukovih masivnih fosni dimenzija 3,5 metra debljine 5 centimetra. Uništila je i 15 rezervnih lampi i 5 retrovizora za traktor Tomo Vinković, a koje su stvari bile pohranjene na tavanu gospodarske zgrade, čime je oštetila supruga za iznos od najmanje 518,50 kuna (njegova polovica, op. a.)

-Ma, svi problemi s njom su počeli u veljači kad sam je zatekao u preljubu. Nakon toga, počela me je lažno prijavljivati za nasilje, pa zato ne mogu živjeti u svojoj kući. U kući sam bio dvaput, svaki put u pratnji policije, i to prvi put po ljetno, a drugi put po zimsko odijelo za posao – kazao je njezin bivši suprug koji je iz kuće iselio, a u njoj su ostali živjeti njegova bivša supruga i djeca.

Žena je kazala:

-Kuću smo suprug i ja sagradili za vrijeme trajanja braka. Moj suprug inače ima mjere opreza izrečene u kaznenom postupku da ne smije sa mnom kontaktirati – rekla je 40 – godišnjakinja koja mora platiti i 2900 kuna troškova postupka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba