Olimpovci postigli vrhunske rezultate na natjecanjima u Sisku i Dubrovniku

PONOS ZAGORJA: Mladi plivači i plivačice ovog vikenda osvojili ukupno 43 medalje

Objavljeno: 13.06.2022. zagorjeinternational

Plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Zabok nastupili su, u subotu, u Sisku, na HPS plivačkoj ligi Regije 4 (5. i 6. kolo),  dok su najmlađi nastupili na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za početnike. Natjecanje je održano na 50 metarskom bazenu ŠRC – a Sisak u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i Plivačkog kluba Sisak Janaf, dok je u subotu i nedjelju, na 50 metarskom dubrovačkom bazenu u Gružu održan  tradicionalni međunarodni plivački miting ”Zlatni Orlando”.

Natjecanje u Sisku se odvijalo u dva kola, u 15 disciplina i dvije štafetne utrke, u ženskoj i u muškoj konkurenciji dobnih kategorija –  A ( juniori i stariji  ), B ( mlađi juniori ), C ( kadeti ), D ( mlađi kadeti ) i Početnici.

Nastupilo je 334 plivačica i plivača iz 11 klubova regije 4 i HPK Mladost Zagreb. PK Olimp Zabok nastupio je s 38 natjecatelja, 17 plivačica i 21 plivačem pod vodstvom trenera Nikole Ivekovića. Nastupili su: Vili Sivec, Lovro Gorupić , Ivan Fučkar, Patrik Dinjar , Nadja Gorupić, Hana Ricijaš i Žan Zanoški, Helena Dinjar, Lea Majdak, Maks Jurinčić i Borna Semenić, Ramona Zanoški, Ilana Španec, Marko Očić i Dominik Šamec, Rita Žnidarec, Vita Galac, Sara Pospiš, Noa Fiket, Emerik Škalec, Fran Meglić, Teo Martinić, Karlo Beber, Marko Mladić, Luka Gašpar i Dominik Latin, Petra Ljubej, Lara Grah, Lara Martinič, Klara Muranić i Zara Bakran, Nikol Zajec, Iva Ilić, Jan Bakran, Noa Beber i Pavel Horvat, Eva Kovačićek i najmlađi Vito Bauer.

Olimpovci su na regionalnom prvenstvu Hrvatske za početnike Regije 4 ( sjeverna i  istočna Hrvatska izuzev Zagreba ) osvojili devet pojedinačnih medalja – četiri zlatne, dvije srebrne i tri brončane te jednu srebrnu medalju u miješanoj štafeti 4×50 metara slobodno. Osvojili su ih Petra Ljubej, Noa Fiket, Lara Grah i Fran Meglić.

19 postolja

Petra Ljubej je s dvije zlatne i tri srebrne, ukupno pet medalja oko vrata, u pojedinačnoj konkurenciji regionalna prvakinja u disciplinama 50 i 100 metara leptir i viceprvakinja u disciplinama 50 i 100 metara slobodno. Noa Fiket je s pet medalja, dvije zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane postao regionalni prvak u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara prsno, dok je brončane medalje osvojio u utrkama na 50 metara slobodno i 50 metara leptir. S medaljom oko vrata natjecanje je završila i Lara Grah koja je osvojila jednu srebrnu i jednu brončanu medalju pojedinačno u utrci na 50 metara slobodno. Istakao se i Fran Meglić kao četvrti član štafete i okitio se jednom srebrnom medaljom.

Stariji natjecatelji u oslabljenom sastavu nastupili su u 5. i 6. kolu HPS plivačke  lige i ostvarili 19 postolja s osam pobjeda, 6 šest drugih i pet trećih mjesta.

U kategoriji A najuspješniji Olimpovac bio je Vili Sivec s dvije pobjede, pridružio mu se Lovro Gorupić s tri postolja, točnije dva druga i jednim trećim mjestom.

U kategoriji B nastupio je Ivan Fučkar koji je osvojio jedno drugo mjesto u utrci na 200 metara prsno. U kategoriji C, najuspješniji je bio Patrik Dinjar  s četiri postolja – tri pobjede i jednim drugim mjestom. Nadja Gorupić s ukupno tri  postolja, ostvarila je jednu pobjedu i dva druga mjesta, zatim Helena Dinjar je ostvarila dva postolja s jednako toliko pobjeda,  a Žan Zanoški se domogao dva puta treće pozicije. U kategoriji D istakle su se plivačice koje su osvojile po jedno postolje –  Rita Žnidarec je bila treća, kao i Ilana Španec.

Na međunarodnom plivačkom mitingu u Dubrovniku nastupilo je 257 natjecatelja iz 36 ekipa iz sedam europskih zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine i Azerbajdžana. Najistaknutiji među njima su mađarski olimpijac, svjetski rekorder i europski prvak Szebastian Szabo i višestruka olimpijka i osvajačica svjetskih i europskih medalja Zsuzsanna Jakabos.

15 medalja

Natjecanje je bilo dvodnevno u 16 disciplina u ženskoj i muškoj konkurenciji. Medalje su podijeljene u tri kategorije ( A – seniori, B – juniori i C – mlađi juniori ). Osim toga, ukupni pobjednici po kategorijama u ženskoj i muškoj konkurenciji nagrađeni su novčanim nagradama.

Pod vodstvom trenera Ivice Androića, PK Olimp Zabok nastupio je s šest natjecatelja – dvije plivačice i četiri plivača u sastavu: Petar Pavalić, Jana Pavalić, Leon Novak, Enio Horvat, Niki Horvat i Emma Horvat. Osvojili su 15 medalja – 11 zlatnih i četiri srebrne.

Jana Pavalić bila je najbolja hrvatska plivačica natjecanja, a prema pravilima nagrađena je za osvojeno prvo mjesto u ženskoj C kategoriji. Utrke na 50 i 100 metara slobodno su joj osigurale obranu prošlogodišnjeg naslova. Osvojila je osam medalja – pet zlatnih i tri srebrne.

Petar Pavalić  je osvojio pet medalja – četiri zlatne i jednu srebrnu, uspješnim nastupom u utrkama leđnom tehnikom  i mješovito, a dobar je bio i u utrci na 100 metara slobodno.

Emma Horvat zablistala je na ovom natjecanju u utrkama 100 i 200 metara leptir i s dvije zlatne medalje upotpunila je Olimpovu kolekciju medalja, a bila je nadomak još jedne medalje.

-Svi plivači Olimpa odlično su plivali, popravljali svoje osobne rezultate i na najbolji mogući način branili boje svoga kluba, naše Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka i ”Termi Tuhelj” – poručili su iz PK Olimp Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba