Policajci imali pune ruke posla: Zabilježeno čak 15 prometnih nesreća, bilo je svega...

‘Pokupio’ pješaka na obilježenom pješačkom u Oroslavju

Objavljeno: 13.06.2022.

Proteklog vikenda, policijski službenici Krapinsko – zagorske županije imali su pune ruke posla. Naime, evidentirana su dva kaznena djela od kojih jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare, a na prometnicama je zabilježeno 15 prometnih nesreća od kojih su četiri prometne nesreće prouzročile lakše i teže ozljede kod sudionica u prometnim nesrećama.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Gornjoj Pačetini zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobio je pješak prelazeći kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu u Oroslavju, do te prometne nesreće došlo je zbog ne zaustavljanja vozila ispred pješačkog prijelaza.

U Svetom Križu Začretje dogodila se prometna nesreća uslijed nepropisne radnje vozilom, vozač koji je upravljao četverociklom pod utjecajem alkohola od 1,57 promila zadobio je lakše tjelesne ozljede. Teške tjelesne ozljede zadobila je i jedna osoba u prometnoj nesreći koja se dogodila u Donjoj Pačetini uslijed neprilagođene brzine.

11 prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom te su se dogodile u Krušljevom Selu, Zlataru, Galovcu Začretskom, Doliću, Donjoj Stubici, Dobrim Zdencima, Završju Belečkom, Krapini i tri u Zaboku. Uzroci tih prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet, zatim držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, nepropisna vožnja u natrag te ne kretanje vozilom sredinom obilježene prometne trake.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba