ALARMANTNO STANJE U BEDEKOVČINI: Prekinut promet, na terenu sve operativne snage, udruga raketara još jutros napisala upozorenje, u Gornjoj Stubici vjetar čupao stabla

Načelnik Ban: Stanje je jako loše, cesta je pod vodom, slivnici ne mogu gutati toliku količinu vode

Objavljeno: 13.06.2022.

Ponovno nevrijeme poharalo je dio Zagorja. Ovaj je put najviše nastradala općina Bedekovčina u kojoj je pala ogromna količine prvo tuče, a onda i kiše.

Kontaktirali smo načelnika Bedekovčine Darka Bana koji se trenutno nalazi na terenu:

– Stanje je jako loše. Cesta je pod vodom. Na tri, četiri mjesta je promet prekinut. Loša je situacija. Digli smo sve naše snage. Na terenu su vatrogasci, svi strojevi, slivnici ne mogu gutati toliku količinu vode, zatrpani su lišćem. Na potezi skretanja prema Bajerima je također kritično – rekao je Ban i dodao kako su na terenu vatrogasci DVD-a Poznanovec i Bedekovčina kao i Javna vatrogasna postrojba Zabok.

Na Facebook stranici Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska, pratitelji su dojavili kako je u Gornjoj Stubici puhao toliko jak vjetar da je čupao stabla.

Budući da se situacija s raketiranjem zahuktala proteklog vikenda, predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josip Salatko jutros je napisao status na Facebooku u kojem je poručio:

– 13.06.2022…Dobro Vam jutro želim i novi radni tjedan…. Poslovica kaže da se po jutru dan poznaje… Eh nije točno… Jutro nam je svanulo vedro sa temperaturom u rasponu od +12 do +15, tači nas 1018 hPa, vlažnosti u zraku je 95 posto. Prvi dio dana sunčan čak i vruć sa dnevnom temperaturom oko +30. Popodne, osobito prema kraju dana grmljavina i pljuskovi u pojedinim krajevima izraženiji. Dalje ne trebam, daj bože da griješim – napisao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba