Visoka motivacija i marljiv rad recept je za sjajne rezultate

EKIPNO NATJECANJE U MATEMATICI: Zabočki osnovnoškolci završavaju školsku godinu s medaljama i peharima

Objavljeno: 13.06.2022. zagorjeinternational

Na ekipnom natjecanju ˝Ekipa za 5+˝ na državnoj razini koje je održano prošlog četvrtka u organizaciji Matematičkog društva Istra iz Pule, učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok sudjelovali su u dvije kategorije.

U kategoriji sedmih i osmih razreda s ekipom u sastavu: Martin Vrček, Andrey Franjčec, Greta Ciglenečki i Adam Jambrek osvojili su 3. mjesto od ukupno 40 ekipa. S ekipom petih i šestih razreda u sastavu: Erika Turk, Jakov Turjak, Jan Klasić i Tin Klasić osvojili su 5. mjesto od ukupno 57 ekipa.

Drugo ekipno natjecanje MATHEMA 2022 (Koprivnica), održano je u dvije faze. U završnicu su se plasirale dvije ekipe osmaša. Prvu ekipu, Zabok1, činili su sljedeći učenici: Martin Vrček – kapetan, Mia Starman i Hana Paun – članovi ekipe. Oni su osvojili 2. mjesto s bodovima jednakim kao i prvoplasirana ekipa, ali malo lošijim vremenom. Druga ekipa, Zabok4, u završnici natjecanja osvojila je 6. mjesto. Činili su je sljedeći učenici: Nela Krznar – kapetan ekipe, Marta Reljić i Iva Sadaić – članovi ekipe.

Za sva ekipna natjecanja pripremale su ih njihove mentorice Ana Merkaš i Višnja Škreblin Valić.

Sve ekipe pokazale su izuzetno znanje, brzinu u rješavanju zadataka te suradnički odnos u radu. Takav uspjeh rezultat je vrlo visoke motivacije učenika i marljivog rada tijekom cijele školske godine.

Nagrađuju se samo prva tri mjesta, no sve ekipe zaslužile su velike, velike čestitke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba