Malo se 'zaigrao' pa završio iza rešetaka

DA ČOVJEK NE POVJERUJE: Evo tko je policiji uputio lažnu uzbunu o postavljenoj bombi u koprivničkom bircu

Objavljeno: 13.06.2022.

Proteklog petka u 23.11 sati, operativno – komunikacijski centar Policijske uprave koprivničko – križevačke zaprimio je dojavu da je, u lokalu Orinoco u trenutku dok je tamo bio koncert narodnjaka, u Koprivnici, u Dugoj ulici, postavljena bomba.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana, a cijeli je prostor brzo je cijeli prostor ugostiteljskog objekta ispražnjen i obavljen detaljni protueksplozijski pregled, kojom prilikom nisu potvrđeni navodi dojave te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Policijski službenici danas su završili kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 46-godišnjakom, policijskim službenikom PU KCKZŽ zbog otvorene sumnje da je osumnjičeni, ranije navedenog dana, nazvao operativno – komunikacijski centar PU KCKZŽ i lažno dojavio o postavljenoj bombi.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Također, policijski službenik je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba