Trojac održao konferenciju za novinare, Baričić objavio fotografije djevojaka i povlači iz politike

˝Sve što sam htio je da se seksualna napetost realizira bliskim kontaktom˝

Objavljeno: 13.06.2022.

Nakon ‘seks skandala’ u Splitu, trojac u sastavu bivšeg dogradonačelnika Bojana Ivoševića, bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića i bivšeg gradonačelnika Ivice Puljka koji je i bio inicijator današnje konferencije za novinare, Barišić je javno objavio fotografije djevojaka iz Srbije s kojima je navodno komunicirao u što je bio upleten i Ivošević. Ono što se posebno naglašava jest da je jedna od djevojaka maloljetna.

– Budući da je sadržaj moje intime mogla vidjeti cijela Hrvatska, da bi informacije bile cjelovite smatram da radi točnog informiranja javnosti trebam objaviti fotografije osoba s kojima sam smatrao da komuniciram. Na prvoj slici je “Aleksandra”, a na drugoj “Milica” za koju je naknadno rečeno da ima nešto manje od 18 godina – počeo je Baričić svoje obraćanje čitajući s papira.

– Na aplikaciji za upoznavanje javila mi se djevojka koja se predstavila kao Aleksandra iz Beograda te smo se vrlo brzo zbližili i oboje zaključili kako između nas postoji bliskost i uzajamni osjećaji seksualne napetosti. Tu napetost izražavali smo tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja, koje ste mogli pročitati u medijima. Za svoju intimu se ne namjeravam opravdavati jer sve što sam htio je da se ta napetost realizira bliskim kontaktom. Ovdje moram naglasiti da nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se dopisujem što se jasno vidi u porukama koje smo razmijenili, ali od sve komunikacije, samo tu poruku medij koji je objavio korespodenciju nije objavio pa ću je objaviti ja. U tim porukama piše “Ne zapošljavamo preko veze. Neću, kriva stranka.” Aleksandra mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split pod uvjetom da nju i njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem. Kako sam već rekao, imao sam jedan cilj i na putu do tog cilja napravio sam stvari koje nisam smio te sam izmišljao stvari koje Bojan nikada nije rekao zbog čega se ispričavam svom kolegi i prijatelju kojeg sam nesmotrenim i naivnim ponašanjem doveo u neugodnu poziciju. Nakon što mi je Aleksandra rekla da neće doći u Split ako ne ostvari kontakt s Bojanom, zamolio sam gospodina Ivoševića da se javi njenoj sestri koja je zainteresirana za Bojana, sve kako bi Aleksandra došla u Split. Bojan ostvaruje kratku komunikaciju sa navodnom sestrom Milicom, a meni se Aleksandra više puta javlja s navodima da je Bojan nezainteresiran i hladan i da je to žalosti. Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju – raščlanio je u nastavku, pa dodao:

– Vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema meni te od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznajem da iza svega stoji Tonči Omrčen. O kojoj osobi se radi i sve detalje o saznanjima koja imam dat ću policiji. Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam samo poluga preko koje je organizator htio doći do Bojana Ivoševića. Zbog pritiska javnosti koji je izazvan mojim porukama i zbog činjenice da je cijela Hrvatska imala uvid u moju najdublju intimu, ne želim nositi taj teret te se povlačim iz politike i neću konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvojim na sljedećim izborima. Hvala svima i doviđenja – završio je Baričić.

Ivošević je pak iznio sljedeće:

– Sve što sam ja imao s ovim je uvjerenje da se radi o nekoj zafrkanciji s curama od kojih je jedna zainteresirana za Luku Baričića. U trenutku kad ulazim u tu benignu zafrkanciju nitko ne govori o ikakvim godinama ili nekoj maloljetnici, nego dobivam fotografiju vidljivo odrasle osobe. Ja toj osobi ne šaljem poruke s bilo kakvim fotografijama, a kamoli eksplicitnim intimnim. Ja ne šaljem ni poruke nekog eksplicitnijeg sadržaja niti znam kakve poruke šalje Luka.

– U cijelom svibnju pa do trenutka kad je on dobio poruku da mu je komunikacija namještena, s Lukom sam se čuo samo jednom minutu i pol, što mogu pokazati na izlistu poziva između nas dvojice. Budući da ja nisam pokazivao nikakav bitan interes kakav se od mene očito očekivao, jedna od navodnih djevojaka šalje 22. svibnja poruku Luki sljedećeg sadržaja, koji vam nije prezentiran u medijima: ‘Kaže seka da se drug ne javlja. Neka joj se javi sutra tokom dana da ne bi još odustala od putovanja u Split’ – poručio je Ivošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter