U prostorima pitoresknog dvorca Miljana održava se međudržavni festival “A Sutla si teče”

NAKON DVIJE PANDEMIJSKE GODINE: Na ovogodišnjem izdanju nastupa sedam vokalnih skupina, a uz bogatu ponudu hrane i pića, druženje se nastavlja dugo u noć  

Objavljeno: 12.06.2022. Vanja Hozmec

U organizaciji općina Zagorska Sela i Podčetrtek, Krapinsko – zagorske županije i Turističkih zajednica općine Podčetrtek i općina Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, danas se na prostorima Seoskog turizma “Šumak” održava tradicionalni festival “A Sutla si teče”. 

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupaju Vokalna skupina ‘Emine’, vokalni sastav KUD-a Pregrada, Peter Misija in Obiteljski slavički, Vokalna skupina ‘Vivere’, Etno udruga ‘Zipka’ i Ženska vokalna skupina KUD-a ‘Sloboda’ iz Oroslavja. 

Ramona Mačefat Muranić, direktorica Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, rekla je da je zadnje izdanje festivala bilo još 2019. godine, a ovo sada je šesto izdanje festivala.

– Sada se pokušavamo vratiti na staze na kojima je festival bio prije koronavirusa. Taj posljednji održan je bio natjecateljskog karaktera, no ovaj sada je u revijalnom tonu da privučemo ponovno ljude. Danas će se natjecati ukupno sedam vokalnih sastava, četiri iz Hrvatske i tri iz Slovenije, a svaki sastav izvodi po dvije pjesme – rekla je Mačefat Muranić.

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak također je naglasila da je sretna što se festival ove godine konačno održao nakon dvije pandemijske godine.

– Ovaj Festival je međudržavni projekt i predstavlja dugogodišnju suradnju između općine Zagorska Sela i općine Podčetrtek. Izuzetno smo sretni što smo ove godine opet zajedno. Uz sam Festival, ovdje imamo i proizvode naših OPG-ova, imamo i kutak za djecu u organizaciji Društva “Naša djeca” Zagorska Sela, bogatu gastro ponudu i nakon svega će svirati jedan domaći band i druženje će se nastaviti do kasno u noć. Zagorska Sela su turistički biser, ovdje je priroda netaknuta, a imamo mnoštvo domaćih i kvalitetnih proizvoda – dodala je Krivec Jurak.

Da su Zagorska Sela, ali i cijeli sjeverozapadni dio Zagorja vrhunska turistička destinacija, složio se i načelnik Kumrovca Robert Šplajt. 

– Ovakve manifestacije ćemo zasigurno podržati i sretni smo i veseli što se održavaju u ovako lijepoj okolini poput dvorca Miljana. Dvije godine nije bilo ove manifestacije zbog pandemije i vidimo da su ljudi sada željni ovakvih priredbi i događanja koja su nastala u suradnji sa susjednom nam Slovenijom – rekao je načelnik Šplajt i dodao da je suživot i suradnja općina iz susjednih država odlična i da svi zajedno jedva čekaju Schengenski sporazum, micanje žice s granica kako bi ta suradnja bila još i bolja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba