PROJEKT SWUP - SWITCH START UP

Poduzetnički centar KZŽ izveo uspješni pilot za proširenje svoje standardne usluge stanarima inkubatora i poduzetnicima

Objavljeno: 11.06.2022. zagorjeinternational

Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije u partnerstvu sa Zagorskom razvojnom agencijom, Štajerskim tehnološkim parkom iz Maribora i Social Business Hub Styria iz Graza provodi projekt SWUP – SWITCH START UP koji će sponzorirati Alpe Adria savez.

Svrha projekta je povezivanje različitih startup-ova iz Hrvatske i Slovenije kroz dva eventa na kojima su imali prilike predstaviti se, razmijeniti iskustva, dogovoriti daljnje suradnje te proširiti mrežu kontakata i potencijalno osigurati izlazak na međunarodno tržište. Prvi SWUP događaj održan je 6. svibnja u Mariboru.

Različiti sektori

– Na događanju su nam se pridružili i stanari našeg Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije u Krapini CodXSolution, GVP Consulting te StitchArt, a bili su prisutni i predstavnici startupova iz Zagreba Detox.hr i Savior, sudionici BAIF poduzetničkog programa. Na eventu je sudjelovalo i 12 slovenskih startupa domaćina – Bee Smart, Nekrep Brewery, INSLAB, Pohorske dobrote, Rok’s nut butter, Zupančič design, Juja delicije, eAvio, Proelium Sports Agency, MDE Trade, Kreal, AREV – poručuju iz Poduzetničkog centra.

Iako su poduzetnici bili iz različitih sektora i vrsta djelatnosti kao i stupnja razvoja – od IT sektora i raznih inovativnih aplikacija preko ekološki usmjerenih proizvodnih tvrtki snažno angažiranih u podizanju kvalitete života do studija za snimanje reklamnih video materijala – grupa se iznimno dobro povezala i pronađene su brojne dodirne točke.

Osim dobrodošlice predstavnika domaćina iz Štajerskog tehnološkog parka iz Maribora te RDA Podravje – Maribor te prezentacije cjelokupnog spektra poduzetničkih potpora u Sloveniji s naglaskom na štajerskoj regiji, kroz kratko izlaganje svaki startup se predstavio, izložio svoju ideju ili gotov proizvod i vlastitu viziju budućnosti.

Odlična atmosfera

– S obzirom na sudionike koji su bili izrazito zainteresirani i aktivni stvorena je odlična atmosfera u kojoj su svi međusobno komunicirali, postavljali pitanja, objašnjavali koncepte, uspoređivali razlike u zakonodavnim okvirima dviju susjednih zemalja. Postigli smo ono što i jest cilj projekta – strukturiranu interakciju, usmjereni dijalog i u konačnici stvaranje novih prilika za rast poslovanja – poručuju iz Poduzetničkog centra i dodaju kako zajedničkih tema i aktivne komunikacije nije nedostajalo ni u neformalnom dijelu eventa. 

Idući event u sklopu projekta SWUP – SWITCH START UP održan je 20. svibnja u Krapini, u Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije gdje su domaćini ugostili slovenske startupe. Nakon uvodnih riječi predstavnika organizatora Poduzetničkog centra i partnera na projektu Štajerskog tehnološkog parka, startupovi su počeli s prezentacijama vlastitih poslovnih ideja i proizvoda. Stanari Poslovno-tehnološkog inkubatora iz Krapine koji su sudjelovali u ovom  eventu su INKoncept, AEL Company, Morgan Code i CodxSolutions. Prisutan je bio i startup Rolla iz Zagreba. Sa slovenske strane pridružili su se predstavnici Štajerskog tehnološkog parka Maribor te startupovi BeeSmart, HišaIdej, Cireco, AREV.

Doprinos poslovanju

Nakon prezentacija je uslijedilo druženje uz hranu, piće te razmjena ideja, prijedloga i ponuda za poslovne suradnje.

Provedeni upitnik o zadovoljstvu organizacijom i sadržajem eventa te njihovim prijedlozima za eventualna poboljšanja svjedoči o odličnoj reakciji na ovakvu vrstu događaja. Iz njega jasno proizlazi kako je ovaj oblik razmjene iskustava dobrodošao doprinos njihovom poslovnom putu, a budući eventi poželjni. Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije time je izveo uspješni pilot za proširenje svoje standardne usluge stanarima inkubatora i poduzetnicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba