POTICANJE IZVRSNOSTI: Svečano podijeljene svjedodžbe krapinskim maturantima i maturanticama, superodlikašima uručene i novčane nagrade

ZADOVOLJNI S BROJEM USPJEŠNIH UČENIKA: To je samo dokaz kontinuiteta i žilavosti rada u gimnazijskim i strukovnim programima naše škole

Objavljeno: 10.06.2022. Valentina Cigula

Upornost, marljivost i zalaganje uvijek na kraju urode odličnim rezultatima, a tako je bilo i ove godine za maturante i maturantice Srednje škole Krapina koji su u petak primili nagrade za svoj uspjeh.

Uz svečanu podjelu svjedodžbi maturantima i maturanticama, nagrade su uručene najboljima od najboljih – onima koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili s prosjekom 5,00, a kako je otkrio ravnatelj Ivica Rozijan radi se o osmero učenika, dodajući da su nagrade osigurane i za određeni broj učenika koji su sudjelovali na smotrama, susretima i natjecanjima te u promociji kulturne i javne djelatnosti škole, tako da su nagrađena ukupno 64 učenika.


-Drago nam je nam što danas možemo na neki način s uspjehom konstatirati da smo još jednu generaciju doveli do kraja, to je ukupno 168 učenika s kojima ćemo se proveseliti na jedan već tradicionalan način. Ovo je trenutak u kojem zahvaljujem učenicima i njihovim roditeljima što su nam pružili mogućnost da njihovoj djeci pružimo šansu da u njihovom najturbulentnijem razdoblju odrastanja i obrazovanja budu u našoj školi i s uspjehom završe obrazovanje – kazao je ravnatelj Rozijan, dodajući:
– Apsolutno smo zadovoljni s brojkama uspješnih učenika s obzirom na to da znamo kakve su bile posljednje dvije godine zbog pandemije koronavirusa  i to se nije puno odrazilo na lošiji uspjeh naših učenika. To je samo još jedan dokaz kontinuiteta i žilavosti rada u gimnazijskim i strukovnim programima Srednje škole Krapina – zaključio je.
Dožupanica Jasna Petek istaknula je da i u ostalim zagorskim školama ima učenika koji su postigli ovakve vrhunske rezultate, pa tako kazala da je po troje učenika u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku i SŠ Oroslavje te dvoje u ŠUDIGO-u i po jedno u SŠ Pregrada i SŠ Zlatar svoje srednjoškolsko obrazovanje završilo s prosjekom 5,00 kroz sve četiri godine, naglasivši da ove godine u Zagorju ima jedna učenica koja je završila dvije srednje škole, obje s prosjekom 5,00 –  Srednju glazbenu školu u ŠUDIGO-u i Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Učenicima i učenicama je dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 2000 kuna.


– Veliko nam je zadovoljstvo na kraju svake školske godine prisustvovati podijeli svjedodžbi učenika završnih razreda jer je to prilika da izrazimo veliku zahvalnost i čestitke svim učenicima i učenicama koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili s 5,0. Nije jednostavno u svim razredima srednje škole postići odličan uspjeh, a kada je to odličan uspjeh iz svih predmeta, to znači veliki trud, zalaganje i ljubav prema znanju i struci. U svakom slučaju, ove godine, uspješnih učenika je kao nikad do sada, od kad dodjeljujemo nagrade učenicima i učenicama koji su prošli sve razrede srednje škole s 5,0, njih 18-ero. Jako smo ponosni što je taj broj iz godine u godinu sve veći, što znači da zaista da su naše škole kvalitetne. U njima rade kvalitetni učitelji i učiteljice, profesori i profesorice i u njima učenici imaju zaista priliku iskoristiti svoje potencijale i postići ovako velike uspjehe – kazala je Petek, pa maturantima i maturanticama poželjela uspjeh na ispitima državne mature i prilikom upisa na željeni fakultet te onima koji izlaze na tržište rada, puno sreće. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba