Održana izborna sjednica HPD-a ˝Oštrc˝ Zlatar

Ivica Hanžek i dalje ˝prvi planinar˝

Objavljeno: 10.06.2022. zagorjeinternational

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog planinarskog društva ˝Oštrc˝ Zlatar Ivica Hanžek bit će predsjednik ove udruge i u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju. Tako su jednoglasno odlučili sudionici izborne sjednice, održane 5. lipnja, u planinarskoj kući na Majeru.

Dopredsjednik je planinarski doajen Marijan Čorić, a tajnica Branka Štahan. Govoreći o dosadašnjim aktivnostima Hanžek je spomenuo kako se tijekom 2021. godine planinarilo po Gorskom kotaru, Kalniku, Velebitu, po starim gradovima Ivanščice, organiziran je noćni uspon na Ivanščicu i  hodočastilo se u Mariju Bistricu. Organizirani su i planinarski pohodi na Karavanke, Kamniško – Savinjske i  Julijske alpe, a visokogorska  sekcija Društva petodnevnim pohodom po masivu Monta Rosa osvojila je najviši vrh Švicarske  Dufoursptize.

Zlatarski planinari i dalje će dio aktivnosti ostvarivati  na uređenju planinarske kuće na Majeru i okolice. Tako je prošle godine uređeno dječje igralište sa ljuljačkom i toboganom, a na prijedlog člana, Jurice Petrića, koji je sve organizirao i financijski potpomogao, ostavljeno je raspelo na livadi Majer. Produbljeno je i očišćeno jezerce kod izvora i puštene su ribe, postavljen je most i ograda, a na Oštrcgradu se s jarbola vijori hrvatska zastava.  

U sklopu projekta ˝Po starim gradovima Ivanščice˝, sredstvima dodijeljenim iz Javnog natječaja za financiranje udruga na području Grada Zlatara, izrađen je  dnevnik Planinarski put ˝Po starim gradovima Ivanščice˝ te su  izrađeni i postavljeni putokazi planinarskog puta. U planu je nabava novog inventera (pretvarača) za solarno napajanje električnom energijom i obnova postojeće fasade na planinarskoj kući. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba