Sredstva će zaprimiti čak šest županija

Vlada odlučila pomoći tučom i nevremenom pogođenim županijama s 54 milijuna kuna

Objavljeno: 09.06.2022. zagorjeinternational

Donesena je odluka Vlade o visini iznosa potpora za pomoć nakon nevremena i tuče koja je proteklih tjedana pogodila i napravila strašne štete na području Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske, Koprivničko – križevačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Ukupno će se izdvojiti 54 milijuna kuna i to za poljoprivredu 25 milijuna kuna, za štete na nerazvrstanim cestama pet milijuna, za štete u gospodarstvu šest, a za štetu na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi te stambenim objektima izdvojit će se 18 milijuna kuna, piše 24 sata

– Tuča je izazvala ogromne štete u poljoprivredi, na građevini, opremi i ostalim dobrima te prometu. Cilj prijedloga ove odluke je oštećenicima koji su pretrpjeli štetu na području ovih šest županija osigurati naknadu s ciljem zadržavanja i nastavka planiranja poljoprivredne proizvodnje i drugih gospodarskih djelatnosti, olakšanje početka normalizacije životnih uvjeta. Tuča je uzrokovala znatne štete i na prometu, posebice na nerazvrstanim cestama koje su u vlasništvu lokalnih jedinica, a neophodne su za nesmetano funkcioniranje stanovništva i obavljanje poljoprivredne djelatnosti – rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković te dodala da će se iznos od 54 milijuna kuna biti raspoređen proporcionalno udjelu šteta pojedine županije, a sukladno podacima o nastalim štetama. 

– Sredstva će se doznačiti izravno na račune županija, a one se zadužuju da u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom gospodarstva izrade program potpora male vrijednosti – pojasnila je ministrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba