Gradonačelnik Gregurović održao prijem za rukometaše RK Zagorec, pobjednike 2. HKRL-e

ONI SU BORCI KOJU SVAKU TEKMU ODIGRAJU SRCEM: Od 22 utakmice, odnijeli 20 pobjeda

Objavljeno: 09.06.2022. Marta Čaržavec

Danas je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović s vidljivom radošću održao prijem rukometaša Rukometnog kluba Zagorec povodom osvojenog prvog mjesta u 2. Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi. Odlična atmosfera, riječi pohvale i pozitiva ispunile su prostoriju Gradske vijećnice, a što su tom prilikom poručili predsjednik RK Zagorec Saša Kundih, gradonačelnik Gregurović i Antonio Gradečak jedan od strijelaca koji je postigao najviše golova, pročitajte u nastavku.

Kundih, koji je na mjestu predsjednika već 18 godina, istaknuo je kako je Zagorec došao do respektabilnog broja djevojčica i dječaka koji su članovi kluba čemu je dokaz šest ekipa koje se natječu u ovoj sezoni. Osvrnuvši se na današnji prijem, istaknuo je:

Odlični igrači

– Dečki su zaista odlični i unatoč svim problemima, u ovoj su sezoni, od odigrane 22 utakmice, dobili njih 20. Jednu su izgubili, a jednu su odigrali neriješeno. Ukupno je bilo 15 ekipa i mogu reći da su sve to jako dobri klubovi koji imaju jako puno igrača. Mi smo prvi, PPD je drugi, Maksimir Pastela je treći, dakle, konkurencija je jaka, ali naši dečki su zaista pravi borci i odigrali su svaku utakmicu sa srcem.

– Mogu reći da imamo nekoliko dečkiju koji su odlični i među vodećim su strijelcima naše lige. Prvi je inače Mihael Sever iz PPD-a Zagreb, a naša dva dečka, Antonio i Tin su druga dva strijelca po broju golova. Mislim da im je prosjek osam do devet golova po utakmici. Vjerujem da bi Antonio dao i više da nije bilo toliko bolesti i ozljeda. Međutim, svaki klub čini cijela ekipa, dečki se odlično slažu, funkcioniraju kao ekipa i to je ono što je najbitnije.

Plan RK Zagorca jest da baš ovi dečki igraju ‘U17’ ligu, a šuška se i o pokretanju seniorske ekipe. Ono što sada slijedi su treninzi i pripreme za nadolazeće tekme.

Antonio Gradečak, vrsni strijelac, inače pohađa drugi razred matematičke gimnazije u Srednjoj školi Krapina, a rukomet trenira unatrag osam godina. O osvojenom prvom mjestu kaže:

– Jako sam sretan što smo postigli takav uspjeh, hvala svim dečkima. Dugi niz godina smo se trudili da dođemo do takvih rezultata i jako sam sretan što smo uspjeli. Pobijedili smo RK Maksimir Pastelu i PPD Zagreb i druge veće klubove iz Zagreba i okolice koji stvarno imaju jake seniorske ekipe. Jako nam je drago i mogli bi reći da smo to i zaslužili. Iduće godine se nadam da nastavljamo dalje još jači u ligi ‘U17’.

Odlični rezultati

Gregurović je naglasio izuzetnu čast prilikom da ugosti brojne krapinske sportaše koji su doista postigli sjajne rezultate.

– To je sve ne samo na ponos njih, njihovih trenera i roditelja, nego i na ponos cijele Krapine. Želim im čestitati na uloženom trudu, radu, angažmanu i svemu što su postigli, a čestitam i njihovim trenerima koji su ih, uz to to su ih trenirali, su ih i odgajali da budu bolji sportaši i bolji ljudi – rekao je Gregurović.

Činjenica da je Grad u proteklih nekoliko godina puno uložio u sportsku infrastrukturu, a krenulo se s uređenjem sportskih igrališta u svim mjesnim odborima da sva djeca imaju iste ili slične uvjete. Ono što je kruna navedenog jest uređenje sportskog centra u Podgori gdje je sagrađeno novo nogometno igralište s umjetnom travom, gdje je uređeno malo igralište s pravom travom, a ulaganja nisu izostala ni za rukometaše.

– Prije nekoliko godina smo uredili i rukometni teren, a u to uređenje su se uključili i članovi udruge koji su tamo djelovali. Tu nije kraj, ono što bi još ove godine htjeli je da se u Podgori dodatno uredi fitness igralište na otvorenom. Pripremamo i dokumentaciju i za dalje, u postupku smo pregovora za dodatni otkup zemljišta da se uredi novi teniski centar i novi dodatni sadržaj i mislim da će Krapina tada dobiti sportski centar kakav zaslužuje. Naši stolnotenisači su nedavno organizirali međunarodno natjecanje u stolnom tenisom i doista se vidi da djeca ovdje imaju potencijala i želje, a na nama je da im omogućimo infrastrukturu gdje bi onda oni mogli pokazati ono što mogu – podsjetio je Gregurović.

Kako je na kraju dodao, niz krapinskih, ali i županijskih klubova ne bi mogli funkcionirati da nema entuzijasta.

– Uvijek postoji onaj jedan čovjek koji je lokomotiva i vuče sve druge. Treba prvenstveno zahvaliti njima jer oni daju svoje vrijeme, trud i novac. Grad se onda tu uključio, iz godine u godinu je povećavao sredstva za Krapinski sportski savez, za sport, za ulaganje u sportsku infrastrukturu i smatram da se zbog toga i povećao broj djece u svim našim postojećim sportskim klubovima, a otvoreno je i nekoliko novih. To je ono što je najvažnije i za tako nešto nikada ne smije manjkati sredstava – zaključio je gradonačelnik i pri završetku druženja simboličnim poklonima nagradio mlade rukometaše, predsjedniku Kundihu uručio pohvalnicu, a trenerici RK Zagorca Martini Koprivnjak i treneru Zoranu Despeniću priznanja za poseban doprinos razvoja sporta i promicanje imena Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba