WORLDSKILLS CROATIA 2022: Međimurski učenici strukovnih zanimanja osvojili tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju – župan Posavec uručio im nagrade

“Naši učenici ponovno su u samom vrhu – veliki je to uspjeh ne samo za naše škole, već i za cijelo Međimurje“

Objavljeno: 09.06.2022. zagorjeinternational

Međimurski učenici su na najvećem strukovnom natjecanju u ovom djelu Europe, “WorldSkills Croatia 2022“, osvojili čak tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju te četiri četvrta mjesta i tako ponovno potvrdili da su u samom vrhu hrvatskog obrazovanja.

Natjecanje je održano u svibnju, a okupilo je učenike strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u 40 disciplina – od tradicionalnih struka poput frizera i kuhara do suvremenih poput administracije IT sustava i arhitektonske tehnologije te interdisciplinarnih disciplina poput robotike.

-Impresivne su brojke iza ovog natjecanja, 360 najboljih učenika iz cijele Hrvatske, 200 škola, 500 mentora, 40 disciplina, a naši učenici ponovno su u samom vrhu. Veliki je to uspjeh ne samo za naše škole, već i za cijelo Međimurje – naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je nagradio najuspješnije učenike i mentore te im poručio neka budu ponosni na svoje rezultate.

Iz Međimurske županije na ovogodišnjem natjecanju WorldSkills sudjelovalo je 20 – ak učenika iz pet međimurskih srednjih škola, a Ekonomska i trgovačka škola Čakovec i ove je godine bila jedan od domaćina natjecanja, i to u čak dvije discipline – Prodajne vještine i Računovodstvo.

Čestitke učenicima uputila je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak koja je istaknula da su međimurske srednje škole još jednom potvrdile da su najbolje u Hrvatskoj. Prijemu su nazočili i ravnatelji srednjih škola Bosiljka Kukolić-Vinković, Dražen Blažeka, Damir Srnec, Tomislav Gregur i Vesna Stunković.

Odlični rezultati

Iz Tehničke škole Čakovec, Marko Borković najbolji je u Hrvatskoj u kategoriji Izrada programskih rješenja pod mentorstvom profesora Krešimira Kočiša. David Herman i David Blažeka, učenici Tehničke škole Čakovec, također su najbolji u Hrvatskoj, ali u kategoriji Robotika uz mentorstvo profesora Marka Markulije. Tehnička škola Čakovec, uz dva zlata, može se pohvaliti i jednim srebrom – Filip Komar osvojio je drugo mjesto u kategoriji Strojarske tehnike uz mentorstvo Marijana Horvata.

Učenik Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Denis Jambrečić, pod mentorstvom profesorice Nikoline Drvenkar-Fučko najbolji je u Hrvatskoj u kategoriji Računovodstvo. Nikolina Vinko, učenica ETŠ-a, osvojila je drugo mjesto u kategoriji Prodajne vještine pod mentorstvom profesorice Sanje Koraj, dok je Evelin Vidmar u disciplini Poslovanja turističke agencije za koje ju je pripremala mentorica Zita Lajtman, osvojila četvrto mjesto. 

Iz Graditeljske škole Čakovec, Mihael Tisaj i Mario Jantol u disciplini Zidarstvo pokazali su zavidne vještine i znanje te su osvojili drugo mjesto u državi uz pomoć mentora Zdravka Kolarića. Barbara Vinković osvojila je četvrto mjesto u kategoriji Arhitektonske tehnologije pod mentorstvom Tatjane Vadas, dok je Vanja Modrinjak, također iz Graditeljske škole Čakovec, osvojio četvrto mjesto u kategoriji Multimedija pod mentorstvom profesora Ivana Čondora.

Podrška Županije

Iz Gospodarske škole Čakovec, u kategoriji Cvjećarstvo učenica Lea Paska osvojila je broncu po mentorstvom profesorice Liljane Škrobar. Odlična je bila i Marina Bogdan iz Srednje škole Prelog koja je u kategoriji Pomoćni kuhar i slastičar pod mentorstvom Slađane Herman osvojila četvrto mjesto. -Hvala našim profesorima i djelatnicima škola, hvala Županiji što ulaže u naše obrazovanje i nagrađuje naše uspjehe. Zahvaljujući velikom entuzijazmu koji naši profesori ulažu u nas pružaju nam se ovakve prilike kroz koje postižemo rezultate, a njihov taj trud i rezultati motivacija su nam za daljnje obrazovanje i napredovanje u struci – poručio je Marko Borković, učenik Tehničke škole Čakovec, najbolji u Hrvatskoj u kategoriji Izrada programskih rješenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba