Odlukom Ministarstva kulture i medija

ZA SANACIJU BROZOVE ZGRADE: Iz Fonda solidarnosti EU, Gradu Klanjcu dodijeljeno 16.830.000 kuna

Objavljeno: 08.06.2022. zagorjeinternational

Povjerenstvo za odabir projekata Ministarstva kulture i medija donijelo je odluku o dodjeli sredstava Gradu Klanjcu, u iznosu od 16.830.000 kuna za prijavljeni projekt konstruktivne sanacije Brozove zgrade na Trgu Antuna Mihanovića – zgrada Gradska knjižnica i Porezne uprave.

Projekt uključuje izradu projektne dokumentacije i konstruktivnu obnovu zgrade čiji je aneks u Augustinčićevoj ulici, odnosno dječji odjel Gradske knjižnice i dvorane na katu i potkrovlju, od petrinjskog potresa privremeno neuporabljiv zbog nastalih oštećenja.

-Na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije uspješno smo se prijavili, uz suglasnost Porezne uprave kao suvlasnika – rekli su iz Grada, pa dodali:

– Trenutno se na zgradi Gradske knjižnice, izvode radovi hitne sanacije kako ne bi došlo do još većeg oštećenja zgrade, prvenstveno zbog vremenskih neprilika, a iznosom od nešto više od 100.000 kuna financira ih Grad Klanjec vlastitim sredstvima. Jednako tako, u suradnji Grada i Croatia osiguranja d.d. saniran je dvorišni zabatni zid na adresi Trg Antuna Mihanovića 3 koji je prijetio urušavanjem – kazali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba