Žurne službe pokazale odličnu spremnost

TREBA BITI SPREMAN: U OŠ Veliko Trgovišće održana vježba evakuacije i spašavanja učenika i zaposlenika uslijed potresa 

Objavljeno: 08.06.2022. zagorjeinternational

U utorak je u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće održana vježba Civilne zaštite općine Veliko Trgovišće pod nazivom “Potres 2022”, a tema je bila evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika zbog potresom izazvanog urušavanja dijela zgrade i požara u osnovnoj školi.

U vježbi su sudjelovali učenici Osnovne škole, DVD-i Veliko Trgovišće, Dubrovčan-Ravnice i Vatrogasac Strmec s ukupno sedam vozila te pripadnici HGSS-ove Stanice Zlatar Bistrica, GDCK Zabok, MUP – PP Zabok, DZ KZŽ – Specijalistička ordinacija opće medicine Veliko Trgovišće, SCZ  Krapina i općinski Stožer civilne zaštite. 

Nakon održane vježbe izvršena je inicijalna analiza i ocjena vježbe, a analizom su detektirane mogućnosti i sposobnosti reagiranja na izvanredne događaje, valjanost predviđenih pravaca evakuacije, osposobljenost i postupak intervencije žurnih službi te potrebne mjere koje treba poduzeti zbog otklanjanja uočenih manjkavosti i nedostataka.

Analizom je utvrđeno da je vježba uspješno provedena te da su žurne službe osposobljene i spremne djelovati u izvanrednim situacijama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba