Teniska nada Općine Lobor

Amon Đukez osvojio svoj prvi turnir

Objavljeno: 06.06.2022. zagorjeinternational

Desetogodišnji Amon Đukez iz Lobora dokaz je da se trud i rad isplate. Naime, Amon je u subotu osvojio svoj teniski turnir do 10 godina za regiju središnja Hrvatska. Osim što u njemu leži vrhunski teniski talent, Amon je i odličan učenik 3. razreda Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor.

Amon se tenisom bavi već pet godina i član je BK Hornets – teniski klub, škola i akademija, a iza ovog uspjeha krije se puno truda, rada i treniranja s trenerom Branimirom Krmpotićem. Kako je naglasio njegov otac Luka Đukez, u posljednje vrijeme Amon trenira svaki dan, no unatoč tome svoje školske obaveze ispunjava na vrijeme i vrlo uspješno.

-Ovo je njegova izlazna godina za turnire do 10 godina, a počeo se natjecati na turnirima do 12 godina koji se odvijaju po cijeloj Hrvatskoj prema kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Sljedeći vikend očekuje ga turnir u Čakovcu – rekao je Đukez.

Uz uspjehe u sportu, Amon je i odličan učenik 3. razreda loborske osnovne škole te 2. razreda glazbene škole.

-Amon ima sve petice i sve obaveze uspijevamo uskladiti. Škola nam puno izlazi ususret i učitelji su prilagodljivi ako ima nekih sportskih obaveza – kazao je Đukez.

Ponosna na prvi, u sasvim sigurno nizu budućih sportskih uspjeha je i načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

-Čestitam Amonu na ovom uspjehu i želim mu još puno osvojenih turnira. Posebno me raduje što je Amon i odličan učenik čime dokazuje kako škola i sport itekako idu zajedno, samo je potrebno uložiti puno truda i vremena što našoj mladoj teniskoj nadi ide od ruke – rekla je načelnica Jembrih.

Općina Lobor intenzivno radi na razvoju i poticanju sporta na svom području, a osim što je u planu izgradnja dječjih i sportskih igrališta u svakom naselju, ove godine po prvi se puta uvode i sportske stipendije.

-S obzirom da nam je jedan od prioriteta razvoj sporta i poticanje naših stanovnika, posebno mladih na zdravi život i aktivno bavljenje sportom najesen ćemo po prvi puta raspisati natječaj za sportske stipendije kako bismo djeci olakšali njihov sportski put. Znamo da je danas mnogim roditeljima izazovno plaćati izvannastavne aktivnosti, no bavljenje sportom itekako je važno, pa se nadam da će ove stipendije biti poticaj i pomoć našim mladima i djeci – zaključila je načelnica Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba