Premijer Plenković na početku sjednice Vlade RH izrazio žaljenje i solidarnost sa Zagorcima

“Učinit ćemo sve kako bismo sanirali posljedice nepogode, pripremit ćemo natječaj, moći će se javiti svi koji imaju oštećenja”

Objavljeno: 03.06.2022. AB

U tijeku je sjednica Vlade RH, u čijem se uvodnom dijelu premijer Andrej Plenković osvrnuo na aktualnosti i pritom izrazio solidarnost sa sugrađanima u Zagorju zbog jučerašnjeg nevremena i tuče.

– Ministrica je danas posjetila pogođena područja. Učinit ćemo sve kako bismo sanirali posljedice nepogode, posebice u poljoprivredi. Uništeni su nasadi, oprema, gospodarske zgrade. Pripremit ćemo natječaj, gdje će se svi moći javiti koji imaju oštećenja. Izražavamo žaljenje. Ovakve ekstremne prilike su signal, a to su sve posljedice globalnih klimatskih promjena – kazao je Plenković, a potom se osvrnuo na izvješće EK o ulasku Hrvatske u eurozonu i uvođenje eura. 

– Ovo će imati utjecaj i na kreditni rejting. Sasvim je zrelo vrijeme da se to dogodi. Provest ćemo najkraći period u ‘čekaoni’, ako se sve dogodi po planu s uvođenjem eura i to je jako dobro i poticajno – rekao je i najavio:

– U ponedjeljak ćemo imati sjednicu Vlade i donijet ćemo određene odluke koje će ublažiti rast cijena naftnih derivata, o tome više u ponedjeljak – kazao je Plenković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba