Održana konstituirajuća sjednica Skupštine

Mario Petek novi je predsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

Objavljeno: 03.06.2022.

U četvrtak je održana 10. sjednica u periodu od 2018. do 2022. godine te prva konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Krapina za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine.

Na sjednicama je, osim predočenog izvještaja o radu za mandatno razdoblje 2018. – 2022., prenesena informacija o provedenim izborima unutar cehova te su konstituirana tijela za nadolazeće mandatno razdoblje.

Unutar Udruženja djeluje sedam cehova koji su birali svoje predstavnike u Skupštinu te Upravni odbor. Izbori su započeli 25. travnja ove godine, a završili su održavanjem konstituirajuće sjednice 02. lipnja.

Izabrani

U Skupštinu Udruženja obrtnika Krapina za novo mandatno razdoblje izabrani su Valentina Presečki, Mladen Ptičar, Damir Čuček, Matija Poslončec, Nenad Klasić, Tomislav Horvat, Milan Frljužec, Zoran Ranogajec, Nikola Štrok, Mijo Cvilko, Ivan Vrhovec, Nikolina Vugrinec, Mario Kiseljak, Željko Šalković, Branko Šimunić, Mladen Šerek, Karolina Tušek, Karlo Kuhar i Matija Bajsić.

Na 24. sjednici Upravnog odbora donesena je odluka o prijedlogu kandidata za predsjednika Udruženja obrtnika Krapina kao ovlaštenog predlagača. Predložen je Mario Petek, vlasnik obrta ˝Auto Mario, obrt za auto mehaniku, usluge, trgovinu i prijevoz˝ iz Đurmanca 102, kojeg je osnovao prije 15 godina. Dugogodišnji je član tijela Udruženja obrtnika Krapina, Upravnog odbora i Skupštine.

Petek je na mjestu predsjednika ceha uslužnih djelatnosti od 2010. do 2022., član Skupštine UO Krapina od 2010. do 2022., član Upravnog odbora UO Krapina od 2010. do 2022. godine. Bio je član Skupštine OKKZŽ od 2014. do 2018. godine, na dužnosti potpredsjednika OKKZŽ je od 2021. godine, član odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ od 2014. do 2018., predsjednik odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ od 2018. do 2022., član ceha uslužnog obrta OKKZŽ od 2014. do 2022.

2015. godine proširuje svoju djelatnost na niskogradnju, a danas zapošljava sedam djelatnika. Djelatnost obrta orijentirana je na hrvatsko tržište, a glavno tržište poslovanja je Krapinsko – zagorska županija te Grad Zagreb. Petek je i dobitnik brončane plakete za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području OKKZŽ.

Postizanje ciljeva

– Svojim radom u Udruženju doprinijet će redovitom praćenju prijedloga zakona, pravilnika i drugih propisa koji imaju utjecaja na obrtništvo. Zajednički s Obrtničkom komorom Krapinsko – zagorske županije davati će prijedloge i mišljenja kojima će se nastojati olakšati poslovanje svih obrtnika. Isto tako aktivno će sudjelovati s prijedlozima i komentarima prema Hrvatskoj obrtničkoj komori – stoji u priopćenju OKKZŽ, a zatim slijedi:

– Nastavit će voditi računa o informiranju obrtnika o novim zakonskim aktima, normama, uredbama i sličnim propisima. To će se postići kroz rad cehova, putem web stranica, sms poruka i svakodnevnog obavještavanja elektroničkom poštom. Uz navedeno, nastavit će se i s individualnim savjetodavnim aktivnostima, a organizirat će se i prigodni informativni seminari – objašnjeno je.

Nastavno na predstavljanje kandidata, članovi Skupštine za predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj imenovali su Maria Peteka.

Po prijedlogu predsjednika za potpredsjednice Udruženja imenovan je Tomica Jurinjak.

Upravni odbor ima devet članova, a čine ga predsjednici cehova te dva člana po prijedlogu predsjednika. U Upravni odbor imenovani su Valentina Presečki, Damir Čuček, Nenad Klasić, Milan Frljužec, Mario Kiseljak, Ana Bajsić, Robert Hovat, Tomica Jurinjak i Ivan Vrhovec.

Nadzorni odbor ima tri člana koji su također imenovani na ovoj sjednici, a to su Silvija Sirovec, Božica Mijatović i Nikolina Vugrinec.

Na ovoj sjednici Skupštine izabrana su četiri predstavnika Udruženja obrtnika Krapina u Skupštinu OKKZŽ Tomica Jurinjak, Mario Kiseljak, Mario Petek i Nenad Klasić.

Dobra suradnja

Na samom kraju sjednice dosadašnji predsjednik Vladimir Vidović koji je predstavljao Udruženje obrtnika Krapina u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine i od 2018. do 2022. godine, zahvalio se svima na protekloj suradnji te je novoizabranom predsjedniku Mariu Peteku zaželio dobru suradnju i konstruktivan rad s novoizabranim članovima Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja.

Gost sjednice predsjednik OKKZŽ Darko Varga čestitao je novo izabranom predsjedniku Mariu Peteku na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te je pohvalio iznijete smjernice u budućem radu Udruženja. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruženja obrtnika Krapina, istaknuo dobru suradnju i organiziranost među članovima te im zaželio sreću u budućem radu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba