Jako nevrijeme praćeno tučom ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu, najgore u Kumrovcu i Zagorskim Selima

ŠPLAJT: Katastrofa! Ovo u životu nismo vidjeli, zatrpani smo skroz, ima nanosa tuče po cesti i do 70 centimetara

Objavljeno: 02.06.2022. zagorjeinternational

Strašno nevrijeme praćeno tučom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu. Prošlog je tjedna nagore prošao Hum na Sutli, a sada su najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, no tuča je padala i na klanječkom i tuheljskom području. Prizori koje nam šalju čitatelji podsjećaju na zimsku mećavu, sve se bijeli, ali ne od snijega, već od leda.

Na terenu smo zatekli načelnika Kumrovca Roberta Šplajta i načelnicu Zagorskih Sela Kseniju Krivec Jurak koja je rekla da je situacija loša, a šteta velika.

– Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu – rekla je kratko načelnica Krivec Jurak. 

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakvu tuču ne pamti.

– Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas – rekao je kratko načelnik Šplajt.

Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik (općina Kumrovec). Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci – objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba