MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: U pripremi projekt revitalizacije parka “Zelena oaza Čakovca”

Projektom će se stvoriti prostor za kvalitetno provođenje vremena koji će ujedno biti i turistička atrakcija

Objavljeno: 02.06.2022. zagorjeinternational

Kako je na svojem službenom Facebook profilu napisao međimurski župan Matija Posavec, na području Međimurske županije je u pripremi još jedan županijski projekt revitalizacije parka, a radi se o projektu naziva “Zelena oaza Čakovca”. 

Kako je napisao Posavec, županija je uputila dopis Gradu Čakovcu u kojem, kao osnivač poduzetničke zone ‘Poslovni park Međimurje’, daje inicijativu za prenamjenu dijela zemljišta koje je označeno kao pašnjak, te se nekada koristio kao hipodrom uz prostor vojarne. 

Zamišljeno je da se navedeni prostor definira kao centralni park, a takvom prenamjenom se otvara mogućnost revitalizacije centralnog parka kao zelene infrastrukture, odnosno kao prostor za kvalitetno provođenje vremena, ali i kao turistička atrakcija, s nizom sadržaja za aktivni odmor i okupljanje poput biciklističkih poligona, instalacija za jačanje motoričkih sposobnosti, staza za hodanje, trčanje i bicikliranje, dječjeg igrališta, prostora za piknike, razna druženja te događanja na otvorenom (koncerti i kino u parku). 

Isto tako, na tom bi se prostoru uredili i vrtovi s autohtonim vrstama bilja, park za kućne ljubimce, kao i popratni sadržaji (parkiralište, sanitarne pumpe, servisni prostor i ugostiteljski objekti). 

Međimurska županija pripremila bi projektnu dokumentaciju i kandidirala projekt na neki od europskih fondova ili kroz program prekogranične suradnje, te osigurala dio sredstava i pokrenula investiciju izgradnje novog parka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba