I DALJE NESKLAD U OROSLAVJU: Održana sjednica Gradskog vijeća

Prisutni vijećnici nisu usvojili prošlogodišnji proračun, HDZ-ovi vijećnici nisu se ni pojavili 

Objavljeno: 01.06.2022. zagorjeinternational

Oroslavsko Gradsko vijeće na sinoćnjoj sjednici nije usvojilo izvršenje proračuna s pratećim odlukama za prošlu godinu jer se za takve odluke traži većina ukupnog broja vijećnika.  

Naime, sinoć je izvršenje proračuna podržalo pet nezavisnih vijećnika Viktora Šimunića, a dvoje SDP-ovih vijećnika bilo suzdržano, što nije bilo dovoljno da se ove odluke izglasaju.  

Vijećnici HDZ-a nisu se pojavili na sjednici, a nije prisustvovao i jedan HNS-ov vijećnik koji se ispričao, te jedan SDP-ov. 

Gradonačelnik Šimunić je za Radio Stubicu rekao da se izvršenje proračuna odnosi na prošlo vrijeme, a da je od dolaska na vlast on uglavnom vraćao dugove i ne vidi razloga za SDP-ovu suzdržanost. 

Šimunić se osvrnuo i na aktualne radove u Oroslavju, pa je istaknuo da kreće izgradnja dječjeg igrališta u središtu grada za što je dobiveno 35.000 eura od LAG-a. Otkrio je da je u planu i asfaltiranje ceste kraj groblja i Zimićeve ulice, a planira se i rekonstrukcija nogostupa od centra prema kružnom toku kod benzinske te završetak nogostupa prema Krušljevom selu. 

Što se tiče problema asfaltiranja u Andraševcu zbog aglomeracije, rekao je da su problemi nastali zbog rasta cijena sirovina te se traže adekvatna rješenja, no gradonačelnik je naglasio da je u stalnoj komunikaciji s investitorima i izvođačima, ali je dodao i da lokalna samouprava nema utjecaja na radove na ovom projektu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba