Priključite se i vi akciji, ali ne samo sutra, već svakog dana

Sutra će se provoditi preventivna akcija zagrebačke prometne policije “Dan ljubaznosti u prometu” 

Objavljeno: 30.05.2022. zagorjeinternational

Sutra, u vremenu od 10 do 14 sati, pedesetak učenika Škole za cestovni promet će na dvadeset pješačkih prijelaza u gradu Zagrebu nadzirati poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

Dio je to akcije “Dan ljubaznosti u prometu“ koju temeljem Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2021.-2030. godine, Služba prometne policije Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, AK Siget i Školom za cestovni promet, po 24. puta organizira, s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Od vozača će se očekivati da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste jer ta gesta ima značenje ‘Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu’. Isto tako, ovom se akcijom pješake potiče da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu ‘Hvala’ ili da se osmjehnu.

Krajnji cilj akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo, a dugoročno, želja je da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakidašnjice. 

Učenici će na posebnim obrascima bilježiti registarske oznake savjesnih vozača na osnovu kojih će nasumice biti odabrano 10 vozača koji će biti prigodno nagrađeni.

Nagrade dodjeljuju Turistička zajednica Grada Zagreba te Autoklub Siget. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba