SRELETOVA UZDANICA: Patricija Slakoper u Pitomači ponovo briljirala

KOJA DOMINACIJA: Najjača hrvatska kadetkinja popravila svoj i hrvatski rekord za tri kilograma

Objavljeno: 30.05.2022. AB

U Pitomači je proteklog vikenda održano natjecanje “Pitomača Open”, u powerliftingu i bench pressu, gdje je nastupilo oko stotinjak natjecatelja kroz 27 klubova u Hrvatskom powerlifting savezu. Predsjednik i trener PLK Srele brutal teama iz Oroslavja Srećko Martinić poveo je samo Patriciju Slakoper (18), kako kaže, najjaču kadetkinju Hrvatske koja je bila najspremnija  u ovom trenutku za ovo natjecanje. 

U kategoriji do 57 kilograma Patricija je podigla 61 kg te za tri kilograma popravila svoj rekord. Podsjetimo, radi se o trostrukoj hrvatskoj rekorderki u bench pressu u kategorijama do 52, 57 i 63 kilograma, koji su bili stari devet, sedam i šest godina. 

– Ovo je odradila rutinski, dominantno i na najjače jer medalja i rekordi se osvajaju trudom i radom na treninzima, na natjecanju ih samo pokupiš. Jako sam ponosan na nju jer ovo je zaista vrlo težak sport. U moru rekreativaca danas po fitness centrima, vrlo rijetki su rekorderi i šampioni. U klubu trenutno ima osmero natjecatelja, a na natjecanje vodim samo najjače odnosno najspremnije. Hvala svima koji prate i podržavaju rad kluba – rekao je Srećko Martinić Srele, dodajući da je sljedeće natjecanje u prosincu u Zagrebu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba