KONJŠČINA: Godina dana mandata načelnice Anite Krok

“Bilo je teško, ali sam zadovoljna. Znam da je nemoguće svakoga zadovoljiti, ali ja ne odustajem”

Objavljeno: 30.05.2022. VH

Načelnica Konjščine Anita Krok na svojem je službenom Facebook profilu objavila poruku povodom proteka godine dana od preuzimanja načelničke pozicije. U poruci u kojoj se obratila svojim sumještanima, najprije se osvrnula se na spomenuto razdoblje, a potom je najavila i što slijedi u budućnosti.

– U ovih prvih godinu dana je bilo teško, ali sam generalno jako zadovoljna. Kotač koji se vrtio u krivom smjeru smo zaustavili i pokrenuli stvari kako treba. Financije su bile ključne i uistinu sam se danonoćno bavila kalkulacijama i planovima kako izaći iz mračne šume, a da se dugovi ne svale na vaša leđa. Cilj mi je otpočetka bio da svaki student dobije stipendiju, svaki učenik subvencionirani prijevoz, svako dijete vrtić, naše udruge potrebna sredstva, a vatrogascima da se podmire zaostala dugovanja i napravi skupi servis kamiona. Uz to da se nešto i novog napravi. A da bi to postigli, potrebno je bilo promijeniti način vođenja općine i kao što sam već rekla, preokrenuti stvari u pozitivnom smjeru. Sada se sve radi dubinski i prioritetno – započela je Krok. 

Također, Krok je u objavi navela na što je novac općine potrošen u proteklih godinu dana, koji su radovi dovršeni, koji su u tijeku, a koji su tek u planu.

Samo neki od dovršenih projekata, kako je istaknula načelnica, su završetak Doma kulture, novi krov Restorana, napravljeno vanjsko vježbalište ‘Streetwork’, uvođenje paketa za novorođene, završetak asfaltiranja parkirališta u Rudničkoj ulici, ishođenje brojnih građevinskih dozvola (Sportska dvorana, Vatrogasni dom Galovec, Cesta Sačeri – Klimen, Cesta Jantoleki – Špoljari), osnivanje kluba “Radost” za osobe s invaliditetom i brojni drugi projekti i poslovi. 

Što se tiče radova koji su u tijeku na području općine, Krok je istaknula uređenje okoliša oko doma kulture, osnivanje dječjeg Općinskog vijeća, kupnju vatrogasnog vozila za DVD Jertovec, pripremu za rekonstrukciju dječjeg parka, aglomeraciju Bočaki, božićnicu za umirovljenike i brojne druge projekte. 

Isto tako, najavila je i buduće projekte među kojima je izdvojila rekonstrukciju terena na igralištu NK Sloga, urbanistički plan centra mjesta, rekonstrukciju ceste D540 u Jertovcu, sanaciju ceste Jertovec – Brleki, izradu projektne dokumentacije za vatrogasni poligon DVD-a Konjščina i još brojne druge projekte. 

– Ono što je meni osobno jako drago su vaši komentari da se već u ovih prvih godinu dana vidi zajedništvo i sloga te da vam se sviđa da ja kao načelnica ne namećem samovolju. Naš je stav da se sve može riješiti i dogovoriti u pozitivnom tonu. Znam da je nemoguće baš svakoga učiniti zadovoljnim, ali svi vaši komentari mi vrlo dobro dođu, jer ne odustajem kad je teško – poručila je Krok. 

Cijeli video obraćanja načelnice Krok pogledajte ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba