U Mariji Bistrici održano središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti RH

MILIČKI: Vjerujem da ćemo se kroz godinu – dvije svi ovdje ponovno naći, na otvorenju Spomen obilježja hrvatskim braniteljima

Objavljeno: 29.05.2022. zagorjeinternational

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, delegacije Krapinsko – zagorske županije, Općine Marija Bistrica, zagorskih braniteljskih udruga, policije i vatrogasaca, prevođenih glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, u Mariji Bistrici su obilježile sutrašnji Dan državnosti RH. Okupili su se u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Uz počasnu stražu ‘Kostelske pištole’ minutom šutnje odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i svima koji su dali život za domovinu, a rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević vodio je misu.

– Iskoristili smo današnje hodočašće vatrogasaca iz cijele Hrvatske i priliku da nam se pridruži i glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković te zajedno s predstavnicima svih braniteljskih udruga na području Krapinsko – zagorske županije i Ministarstva unutarnjih poslova prisjetili se prve konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora nakon održanih višestranačkih izbora – objasnio je krapinsko – zagorski župan Kolar, dok je načelnik Josip Milički istaknuo ponos što je za obilježavanje ovog važnog datuma odabrana upravo Marija Bistrica.

– Vjerujem da ćemo se kroz godinu – dvije, ponovno vratiti ovdje iz još jednog razloga. Naime, u petak smo otvorili novo groblje i novu mrtvačnicu. Radi se o uistinu velebnom projektu, a u samom centru tog novog groblja plan je napraviti spomen obilježje hrvatskim braniteljima – rekao je Milički i čestitao svima Dan državnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba