Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split najvećeg malonogometnog turnira u Europi

BRAVO! Nogometna ekipa Caffe bar ˝Kod Tonija˝ osigurala plasman na državnu završnicu Coca – Cola Cupa

Objavljeno: 28.05.2022. zagorjeinternational

Prvo regionalno finale Coca-Cola Cupa u Hrvatskoj odigrano je na terenu SRC DG Sport u Prelogu, gdje su se najbolje ekipe Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu. U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, ekipa Caffe bar ˝Kod Tonija“ (predstavnik Krapinsko – zagorske županije) u kategoriji 2004. godište i mlađi, izborila je plasman na državnu završnicu. U mlađoj kategoriji (2006. godište i mlađi) pobjedu i put u Split osigurala ekipa Domaći dečki (Varaždin).

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će tri dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Put u Split u ženskoj kategoriji osigurala je ekipa Međimurske lepe puce.

Coca – Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca – Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca – Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u tri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba