Rusija poslala pismo Hrvatskoj:

˝Ponašate se neprijateljski. Uvjereni smo da je ovakav destruktivan pristup uzaludan i poguban˝

Objavljeno: 26.05.2022. zagorjeinternational

Danas, na 30. obljetnicu diplomatskih odnosa Rusije i Hrvatske, Moskva je u Lijepu našu poslala poslala neugodno priopćenje. Naime, kako prenosi Telegram, Rusija se obrušila na Hrvatsku zbog podrške Ukrajini, a kako stoji u priopćenju, Hrvatska se ”ponaša neprijateljski” i takav će ”destruktivan pristup biti poguban”.

Osvrnuvši se na proteklih 30 godina, rusko ministarstvo piše:

– Formirali smo solidan ugovorni i pravni okvir suradnje koji pokriva širok raspon područja. Uspostavili smo konstruktivan politički dijalog koji nam je s visokom razinom povjerenja omogućio razmjenu stajališta o situaciji u Europi. Aktivno smo razvijali trgovinsku, gospodarsku i investicijsku suradnju. Uspješno smo implementirali brojne zajedničke projekte na kulturnom i humanitarnom polju – riječi su na početku priopćenja.

– Žalosno je što su hrvatske vlasti u posljednjih nekoliko mjeseci odabrale izrazito neprijateljski stav prema Rusiji, koji je u oštroj suprotnosti s postignutom kvalitetom naših bilateralnih odnosa i koji uništava njihovo tkivo te nanosi ozbiljnu štetu iskonskim interesima naroda dviju država. Sva pozitivna dostignuća iz prošlosti danas su pod napadom – stoji u priopćenju ruskog ministarstva.

– Uvjereni smo da je ovakav destruktivan pristup uzaludan i poguban. Uvjereni smo da će zdrav razum prevladati i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne suradnje temeljene na, između ostalog, svijesti o geopolitičkim nacionalnim interesima – zaključili su Rusi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba