PREGRADA: Gradonačelnik Vešligaj potpisao ugovore s udrugama o dodijeli financijskih sredstava i davanju gradskih prostora na korištenje

“Udruge čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu, obogaćuju društveni život naših građana i istinski su promotor Grada Pregrade”

Objavljeno: 25.05.2022. VH

U utorak su u pregradskoj Gradskoj vijećnici potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama koje su sredstva dobila temeljem provedenog Javnog poziva za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro, a iz gradskog je proračuna u te svrhe izdvojena 171.000 kuna za projekte i programe 13 udruga. 

Gradonačelnik Marko Vešligaj pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni i za čije su im aktivnosti u 2022. godini odobrena financijska sredstva.

– Možemo se zaista pohvaliti velikim brojem udruga koje se bave različitim područjima. Osim što čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu, one svojim programima i projektima obogaćuju društveni život naših građana i istinski su promotor Grada Pregrade – istaknuo je gradonačelnik Vešligaj prilikom potpisivanja ugovora.

Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su Kulturno umjetničko društvo Pregrada, Udruga promicatelja klapske i zavičajne glazbe “Kmeti“, Kuburaško društvo “Stara kubura”, Športsko kuburaška udruga Cigrovec, Kuburaško društvo “Sloga” Stipernica, Stanica planinarskih vodiča Zagorje, GDCK Pregrada, Udruga umirovljenika Pregrada, Lovačko društvo “Kuna” Pregrada, Udruga pčelara “Medeni“ Pregrada, Udruga vinara i vinogradara “Dobra kaplica“, Udruga hrvatskih branitelja Pregrada i Društvo “Naša djeca” Pregrada.

Potpisani su i ugovori između gradske Sportske zajednice i udruga u sportu, a odobrena sredstva iznose 297.900 kuna za programe i projekte šest udruga u sportu. Sredstva su ostvarili NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Teniski klub, HPD Kunagora, ŠRD Gorica i Šahovski klub.

Također, gradonačelnik Vešligaj je istog dana potpisao ugovore s predstavnicima udruga o dodjeli nekretnine/prostora u vlasništvu Grada Pregrade na korištenje udrugama. Stiglo je sedam prijava za četiri raspoloživa prostora, a prostor je na korištenje dobile svih sedam udruga s kojima je ugovor potpisan na pet godina. Radi se o udrugama KUD Pregrada, Klapa “Kmeti”, Šahovski klub Pregrada, Društvo “Naša djeca” Pregrada, Udruga pčelara “Medeni”, Udruga uzgajatelja malih životinja Zagorje i Gljivarsko društvo “Lisičica”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba