U nevremenu koje je pogodilo sjeverozapad RH, u Varaždinskoj županiji najgore je prošla općina Veliki Bukovec

TUČA KAKVA SE NE PAMTI: Nema kuće i staklenika koji nisu oštećeni, usjeva koji nije uništen

Objavljeno: 25.05.2022. zagorjeinternational

Snažno nevrijeme zahvatilo je u srijedu poslijepodne sjeverozapad Hrvatske, a jaka kiša i tuča padali su na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a najgore je bilo na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec gdje su oštećeni brojni objekti.

– Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nije oštećen, a štete su nemjerljive. Padala je tuča veličine naranči. Upravo pregledavamo teren. Nažalost, nije dobro. Obavijestili smo sve službe sve ostale i vidjet ćemo nakon obilaska točno što ćemo i otkud ćemo krenuti, a ne znam otkud krenuti jer nema objekta koji nije oštećen – rekao je načelnik Franjo Vrbanić, piše Jutarnji. U obilazak terena je žurno stigao i župan Anđelko Stričak.

– Tuča kakvu ovaj kraj ne pamti. Štete su na plastenicima  krovovima, usjevima… – rekao je Stričak.

Što se tiče Krapinsko – zagorske županije, tuča je najjače pogodila područje Huma na Sutli te Pregrade, Maclja i okolice. Iz Centra 112 navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobilima.

Osim Zagorja i Međimurja, nevrijeme je pogodilo i susjednu Sloveniju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba