Međimurska županija izdvojila 1.580.000 kuna za 82 sportska programa i projekta

“Sport je zdravi način života i zato je važno poticati sve one koji rade na tome da se što veći broj građana potakne na bavljenje njime“

Objavljeno: 25.05.2022. zagorjeinternational

Speedway Grand Prix Croatia koji je okupio 18 najboljih svjetskih vozača, škola sportova na vodi, razvoj elitne odbojke i rukometa, sudjelovanja na hrvatskim prvenstvima u ribolovu i nogometu, jedinstvene utrke Međimurjem i sadržajni sportski programi za djecu samo su neki od 82 sportska programa i projekta za koje je Međimurska županija izdvojila 1.580.000 kuna iz svog proračuna.

-Nakon što je krajem prošlog tjedna dodijeljeno više od milijun kuna za čak 53 projekta usmjerenih na podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom, umirovljenika, branitelja, djece i mladih za 2022. godinu, Međimurska županija nastavlja s financiranjem programa i projekata međimurskih udruga. Javni natječaj za su/financiranje programa/projekata sportskih udruga Međimurske županije u 2022. godini otvoren je sredinom ožujka, a pristiglo je ukupno 85 prijava od čega tri prijave nisu ispunile formalne uvjete natječaja te su u daljnji postupak upućene 82 prijave i to u tri programska područja – sport osoba s invaliditetom, rekreativni i amaterski sport i sportske manifestacije – pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić, dodavši da je ove godine na natječaj pristigao rekordan broj prijava, 30 prijava više no prijašnjih godina.

Ukupno je izdvojeno 1.580.000 kuna, od toga za sport osoba s invaliditetom 25.000,00 kuna, rekreativni i amaterski sport 1.185.000 kuna i sportske manifestacije 370.000 kuna. Navedenim sredstvima financirati će se sportske aktivnosti kojima će se nastaviti razvijati sport u Međimurju, a čime će se doprinijeti realiziranju ciljeva definiranih u županijskim strateškim i planskim dokumentima.

-Sport je zdravi način života i kvalitetno provedeno vrijeme. Sport ima benefit na sve druge životne segmente i zato je važno poticati svaku udrugu, društvo, zajednicu i savez koji rade na tome da što veći broj naših građana potaknu na bavljenje sportom. Na natječaj su se mogle javiti sve sportske udruge s područja Međimurja, a naša je obveza da podržimo njihove ideje i ambiciju. Međimurje s razlogom nosi Europsku titulu sporta. ‘Najsportskija’ smo županija u Hrvatskoj, imamo najveći broj sportskih udruga, rekreativaca i nogometaša po broju stanovnika, vrhunske sportaše koji osvajaju odlične rezultate, odlične sportske događaje, ulažemo u kvalitetnu sportsku infrastrukturu. Sport je nešto što je dobro za sve generacije – kazao je međimurski župan Matija Posavec istaknuvši da uz ove potpore i sredstva Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ, Međimurska županija izdvaja sredstva i za unaprjeđenje sportske infrastrukture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba