Dani međunarodne suradnje

Niz predavanja i panel diskusija na temu poticanja internalizacije ovog četvrtka i petka na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu

Objavljeno: 25.05.2022. zagorjeinternational

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, na adresi Pavlinska 2, u četvrtak će s početkom u 10 sati započeti Dani međunarodne suradnje (FOI International Days 2022), koji okupljaju domaće i inozemne studente i gostujuće predavače sa sveučilišta diljem Europe.

Cilj ovog dvodnevnog događanja, koji se odvija u četvrtak i petak, jest informiranje, umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i djelovanje. Dani međunarodne suradnje jedno su od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, a u okviru istih održava se niz predavanja  te panel diskusija na temu poticanja internalizacije kroz kratke intenzivne programe.

Predavanja na temu “EU supported activities – competitive landscape in education/ research/ innovation“ održat će voditeljica Ureda za EU projekte Sveučilišta u Zagrebu Vesna Kotarski te predstavnici partnerskih sveučilišta: University of Aegean iz Grčke, University of Žilina iz Slovačke, University of Belgrade iz Srbije, Ss. Cyril and Methodius University – Faculty of Economics iz Sj. Makedonije i Koc University iz Turske. Na panel diskusiji sudjeluju predstavnici partnerskih sveučilišta koji će podijeliti svoja iskustva o organizaciji kratkih intenzivnih programa te naučene lekcije vezane uz njihovu implementaciju, a sve s ciljem poticanja i usmjeravanja budućih napora ka rastu sudjelovanja studenata i nastavnika u programima međunarodne razmjene.

Drugi dan događanja FOI International Days posvećen je ponajprije studentima FOI-ja. Tijekom dana održat će se meetup “Short Erasmus programs and international study visits” za sve studente, koji još nisu spremni na semestar u inozemstvu, a voljeli bi sudjelovati u međunarodnim aktivnostima, dok će u drugom dijelu programa studenti FOI-ja, koji su sudjelovali na Erasmus mobilnosti, prepričati svoje iskustvo i predstaviti odabrana partnerska sveučilišta.

Organizator Dana međunarodne suradnje na FOI-ju je Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba