Općini je dodijeljeno 220.000 kuna iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Kumrovečki klinci i klinceze idućeg će mjeseca u vrtić besplatno

Objavljeno: 25.05.2022.

Lijepe vijesti stižu iz općine Kumrovec – Općini je dodijeljeno 220.000 kuna iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a za četrdesetero djece Dječjeg vrtića ˝Jaglac˝ koja imaju prebivalište na području Kumrovca, a koja pohađaju kumrovečki dječji vrtić.

Navedena se sredstva dodjeljuju za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u tekućoj godini. Kako je istaknuo općinski načelnik Robert Šplajt, dio tih sredstava utrošit će se na osiguravanje besplatnog vrtića dok je ostatak rezerviran za poboljšanje obavljanja predškolske djelatnosti u vrtiću, nabavku opreme, povećanje prava koja imaju djelatnice vrtića, kao i za poboljšanje prehrane i podmirivanje troškova energenata. Ova bi mjera, dodaje, trebala biti aktivna svake godine u svakom gradu i općini što bi bio poticaj i način pomaganja u vidu poboljšanja demografske slike manjih, ruralnih sredina.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba