Od idućeg tjedna 'brijemo' na ˝MUF-u˝ u društvu šarenila, uličnih izvođača, glumaca, finu klopu i cugu

O njemu se priča kao da postoji sto godina, a svako je izdanje sve bolje i bolje! Evo što vas očekuje

Objavljeno: 24.05.2022. Marta Čaržavec

Često ga uspoređuju s varaždinskim ˝Špancirfestom˝ ili pak sa zagrebačkim ˝Cest is d’ Best˝ festivalom što organizatorima ovog stubičko – topličkog festivala koji ove godine počinje 3. lipnja zasigurno daje vjetar u leđa. Dakako, radi se o ˝Malom uličnom festivalu˝ čiji je ovogodišnji program prava poslastica i savršen recept za odličnu zabavu koji će zasigurno privući brojne posjetitelje i ponovno podići turizam ovog mjesta na višu razinu. 

Prilikom konferencije za medije, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak istaknuo je kako je ˝MUF˝ nezaobilazna zagorska manifestacija.

– Krenuli smo prije četiri godine i tada smo željeli osmisliti novu manifestaciju i sada, nakon četiri godine, mislim da smo definitivno uspjeli jer o “MUF-u” pričaju na način kao da postoji već 100 godina. “MUF” je postao nezaobilazna manifestacija u cijelom Zagorju, a i šire, i danas smo ovdje da predstavimo ovogodišnji program, a bit će tu mnoštvo zabave za sve uzraste – najavio je Beljak i dodao kako svi s nestrpljenjem iščekuju početak lipnja. 

Ispred Organizacijskog odbora, Filip Poštek najavio je program manifestacije koji će se odvijati kroz cijeli centar Stubičkih Toplica, a ove godine posjetitelje očekuje šarenilo, ulični izvođači, predstave, fina hrana, OPG-ovci i ljudi koji će predstavljati stare zanate i obrte, zabava za mlade, ali i za one malo starije. Kako kaže Organizacijski odbor, “MUF” je harmonični spoj tradicionalnog i modernog.

Program

– Festival otvaramo u petak, a započinje u 17 sati uz DJ-eve, ulične izvođače i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Također, svaki dan imamo kazališne predstave. U petak će u parku Maksimilijana Vrhovca u 19 sati biti odigrana predstava “Rastava braka”, a potom će nastupati “The Sway bend”. Kasnije će na glavnoj pozornici nastupiti “Trnje live acoustic”, a za kraj prve večeri nastupit će “Songkillersi” u 23 sata – najavio je Poštek.

Subotnji program započet će u jutarnjim satima s radionicama za djecu u Parku Maksimilijana Vrhovca, te predstavom za najmlađe “Kesten i papaja, cirkus show”, a nakon toga slijedi nastup donjo – stubičkih mažoretkinja “Shelly”. 

– Imamo i sportske radionice ‘Disc golf’ u kojima će se posjetitelji također moći okušati. Poslijepodnevni program se nastavlja u 19 sati. Odigrat će se kazališna predstava “Sasvim obične besmislice”, nakon toga u 21 sat će u Parku nastupiti Natalie Dizdar, u 21.30 sati će biti koncert domaćih marijabistričkih dečki iz “Giberry sons banda”, a kasnije u Parku će nastupiti “Rusty groove bend”. Na samom kraju subote, u centru će biti povratak u disko godine uz “Abba real tribute band” – rekao je Poštek.

Nedjelja će također započeti radionicama za najmlađe i predstavom “Bilo jednom sunce”. Uz to, bit će i već spomenutih sportskih radionica, a poslijepodnevni program počinje u 18 sati nastupom Zabočkog puhačkog orkestra koji će izvoditi filmsku glazbu, nakon čega slijedi predstava “Četiri poze, sretan završetak”. U 20.15 sati održat će se koncert kantautorice Kim Verson, a nakon toga ponovno vas očekuje nastup mažoretkinja “Shelly”. Šećer na kraju će u samom centru mjesta, po četvrti puta, biti nastup “The Frajli”.

Još bolji

– Izuzetno nas veseli da je festival došao do ove razine na kojoj je danas. Prošlogodišnji je unatoč COVID-u bio izuzetno uspješan, a najave ovogodišnjeg daju naslutiti da će ovaj biti za još jednu stepenicu bolji. Također, ima i nekih noviteta koje ovdje nismo navodili, ali njih nećemo otkrivati jer želimo da posjetitelji dođu i vide sami o čemu se radi – rekao je na kraju Poštek. 

Adam Končić  pozdravio je prisutne kao Gospon Stubak čije se karakteristike već pomalo naziru. Gospon je, naime počeo puštati brkove, a za dva tjedna posjetitelji će ga vidjeti u punom izdanju kao čovjeka koji vodi brigu o dva glavna stage-a, ali i svemu onome između.

– I ove godine ću pozdravljati ljude, biti na pozornicama i svima onima koji žele dobiti informaciju više pružiti . Bit ću i taj koji će na ulici omogućiti ljudima da se sa mnom kao zaštitnim licem fotografiraju, da pridonesem tom veselju kao glumac, zabavljač i pjevač – rekao je Končić i najavio predstave pa istaknuo kako je ovo specifičan festival koji i glumcima amaterima nudi njihov prostor i priliku da prezentiraju svoj rad.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba