Ovog četvrtka u 19 sati premijerna projekcija filma “Top Gun: Maverick”

VELIKI DAN ZA FILMOLJUPCE: Nakon više od 20 godina kino u Krapinskim Toplicama započinje s radom

Objavljeno: 23.05.2022. Alen Brodar

Premijernom projekcijom filma “Top Gun: Maverick” ovog četvrtka u 19 sati Kino Toplice u Krapinskim Toplicama kreće s filmskim programom nakon više od 20 godina pauze.

Središte kulturnog razvoja

Kako su istaknuli organizatori, revitalizacija kina u Krapinskim Toplicama iznimno je važna za kvalitetu života lokalne zajednice, posebno mlađih generacija koje će u svom mjestu po prvi puta imati priliku ići u svoje kino. Redovnim filmskim programom želi se postići da zanemaren, a vrijedan Dom kulture Općine Krapinske Toplice postane središte kulturnog razvoja mjesta i da se unaprijedi kulturna ponuda turističkog i lječilišnog centra Hrvatskog zagorja.

– Dvorana Kina Toplice opremljena je najsuvremenijom audiovizualnom opremom – novim DCP projektorom, novim platnom te zvučnim sustavom. Opremanje dvorane sufinancirali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Općina Krapinske Toplice u ukupnoj vrijednosti 400 tisuća kuna – izjavila je načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković. 

Redovne filmske projekcije održavat će se subotom u dva termina – matineje u 16 sati kada će na programu biti obiteljski, dječji i filmovi za mlade te u 19 sati, kada će se prikazivati najnoviji filmski hitovi, nezavisni filmovi, europski te hrvatski filmovi čije autore će kino ugostiti. Program je usklađen sa smjernicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Uključivanje najmlađih

U planu su radionice i uključivanje djece i mladih kao i suradnja s filmskim festivalima kako bismo publici ponudili bogati program i uveli ih u čaroliju koju pruža veliko platno. Prema interesu publike i s ciljem razvoja nove publike po potrebi će se dodavati termini i programi.

Sve informacije o programu i rasporedu dostupne su na službenoj stranici Kina Toplice te na društvenim mrežama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba