U Donjoj Stubici održan međunarodni turnir u ITF Taekwon-dou

Snage odmjerilo više od 300 boraca iz 13 klubova iz Austrije, Hrvatske, Ukrajine i Slovenije

Objavljeno: 23.05.2022. zagorjeinternational

Proteklog je vikenda u Sportskoj dvorani Donja Stubica održan međunarodni ITF Taekwon-do turnir za dobne uzraste do 15 godina ˝INTERNATIONAL YOUTH OPEN 2022˝. Organizator turnira je Tradicionalni ITF Taekwon-do klub Forma, pod pokroviteljstvom Hrvatskog tradicionalnog ITF Taekwon-do Saveza.

Na turniru su nastupili klubovi iz Austrije, Hrvatske, Ukrajine i Slovenije s više od 300 prijava iz 13 klubova. Natjecanje se održalo u sportskoj borbi, formama i u novoj tehničkoj disciplini Kick Skill Challenge koje se izvodi u elektronskoj vreći u zadanoj jedinici vremena, a tehnike koje se izvode u skladu su sa visinom stupnja znanja (pojasa).

Kako je riječ o turniru za mlađe natjecatelje organizatori su prilagodili dobne kategorije kako bi dobna razlika između natjecatelja bila minimalna.

Uz novitet tehničke discipline, uveden je i novi sustav za bodovanje u sportskim borbama. Novi scoring sustav korišten u sportskim borbama na ovom natjecanju razvio je Luka Đukić, član sudačke komisije Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-do Saveza. Stvaranje ovog sustava, usklađenog s pravilima sportske borbe u ITF Taekwon-dou, jedan je od pokazatelja razvoja i unaprijeđenja tog sporta u Hrvatskoj.

Sustav je prilagođen za rad kroz aplikaciju na mobilnim uređajima koji služe bodovnim sucima kao input za postignute bodove natjecatelja, a u razvoju su i posebni 3D-printani kontroleri specifično razvijeni za potrebe ovog sustava.

Organizacijski odbor natjecanja se ovim putem zahvaljuje na iznimnoj podršci HTITS-u, gradu Donja Stubica, općini Stubičke Toplice, ugostiteljstvu Novak, restoranu Kapelščak, svim natjecateljima, trenerima, sucima, volonterima, gledateljima i svima koji su sudjelovali u ovom sportskom eventu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba