Na terenu hotela Zagyland u Konjščini odigrana završnica

Malonogometne ekipe Caffe bar ˝Kod Tonija“ i ˝Dolcee Vitta˝ pobjednici završnice Coca-Cola Cupa KZŽ

Objavljeno: 23.05.2022. zagorjeinternational

Nakon uvodnih kvalifikacijskih turnira Coca – Cola Cupa, na terenu hotela Zagyland u Konjščini odigrana je završnica za najbolje ekipe Krapinsko – zagorske županije. U odličnim utakmicama mladi sportaši pokazali su izniman nogometni talent, a pobjedu su izborile ekipe Caffe bar ˝Kod Tonija“ (u kategoriji dečki 2004. godište i mlađi) i ˝Dolcee Vitta˝ (u kategoriji dečki 2006. godište i mlađi) te će one predstavljati Krapinsko -zagorsku županiju na velikom regionalnom finalu koje je na rasporedu 27. svibnja u Prelogu, a natjecat će se najbolje ekipe Varaždinske, Međimurske i Krapinsko – zagorske županije. Pobjednici regionalnih turnira osigurati će plasman na državnu završnicu u Split krajem srpnja, gdje će tri dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Coca – Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.
Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.
Coca – Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca – Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4000 ekipa.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.
Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko – edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u tri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter