U KB Sveti Duh nestali lijekovi vrijedni dva milijuna kuna

KREĆE ˝ČEŠLJANJE˝ – Ministarstvo šalje inspekciju, u tijeku financijske analize svih zdravstvenih ustanova u RH

Objavljeno: 23.05.2022. zagorjeinternational

Nakon što je iz medija procurila informacija i o potencijalnom nestanku lijekova u iznosu od dva milijuna kuna u KB Sveti Duh, Ministarstvo zdravstva zatražilo je očitovanje bolnice Grada Zagreba te će se uputiti farmaceutsku inspekciju Ministarstva kao i inspekcija Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, navedeno je u priopćenju Ministarstva zdravstva, piše 24 sata.

– Navedeni slučaj u KB-u Sveti Duh ne smije se i ne može ignorirati. Svaka sumnja na neodgovarajuće postupanje u zdravstvenom sustavu treba biti ustanovljena putem nadležnih tijela što činimo i u ovom slučaju. Ukoliko se potvrde zabrinjavajući navodi o nestanku lijekova od dva milijuna kuna u zagrebačkoj bolnici, slučaj će biti upućen na postupanje u Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske – rekao je ministar Vili Beroš napomenuvši kako za svaku zdravstveni ustanovu u sustavu vrijede ista pravila i zakoni, a da svaki rukovoditelj moram odgovorno upravljati svim procesima, uključujući i financijske.

Kako je istaknuto u priopćenju, u tijeku su detaljne financijske analize Ministarstva zdravstva svih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj kako bi se postojeći procesi učinili još transparentnijima te da bi se maksimalno spriječili slučajevi poput aktualnoga u KB-u Sveti Duh.

– O detaljima navedenih koraka s ciljem skretanja pozornosti ravnateljima zdravstvenih ustanova na važnost aktivnog praćenja svih procesa u vlastitim ustanovama, Ministarstvo zdravstva će uskoro izvijestiti javnost. Financijska učinkovitost zdravstvenog sustava postiže se odgovornim djelovanjem dionika na svim razinama zdravstvenog sustava što je i jedan od smjerova naših reformskih mjera, uz organizacijska i kadrovska unapređenja. U kontekstu financijskih izazova u našem zdravstvu, svaka uložena kuna je dragocjena i treba stići na pravu adresu – našim pacijentima i djelatnicima koji požrtvovno i pošteno rade svoj posao. Stoga sam odlučan postići da svaki dionik zdravstvenog sustava u potpunosti preuzme svoju odgovornost za poslove u svom djelokrugu kako bismo zajedno učinili potrebne reformske iskorake -završio je Beroš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba