Elektrostrojarska škola Varaždin organizator je Konferencija međunarodnog udruženja strukovnih centara i škola INNOTECS

GRADONAČELNIK BOSILJ: Tvrtke su se kod nas počele nadmetati s visinom plaće koju nude pri zapošljavanju ovakvih kadrova

Objavljeno: 23.05.2022. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj nazočio je stručnoj konferenciji međunarodnog udruženja strukovnih centara i škola INNOTECS, kojeg je član, a ujedno i organizator konferencije, Elektrostrojarska škola Varaždin. Domaćin konferencije je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole.

Na dvodnevnu konferenciju odazvalo se 45 sudionika iz zemalja Europske unije, a tema susreta odnosi se na korelaciju školstva i gospodarstva, odnosno suradnju srednjih strukovnih škola i poduzeća. U sklopu boravka u Varaždinu, sudionici će obići Elektrostrojarsku školu, Centre kompetencije Varaždinske županije te varaždinske tvrtke Solvis i Mobilisis.

Gradonačelnik je poželio dobrodošlicu svim sudionicima konferencije.

– Varaždin se pozicionirao kao omiljeno odredište brojnih Erasmusa, naše su škole partneri u mnogim projektima, stoga mi je drago što vas mogu pozdraviti i izraziti vam dobrodošlicu i što upravo u Varaždinu imate prilike razmijeniti svoja znanja i iskustvo. Zanimanja za koja obrazujete učenike u vašim školama i centrima usmjeravaju nas u budućnost. Usmjeravanjem Varaždina kao sveučilišnog grada, ali i kao grada u kojem ubrzano jača ICT industrija, tvrtke su se kod nas počele nadmetati s visinom plaće koju nude pri zapošljavanju ovakvih deficitarnih kadrova. Uprave takvih tvrtki svjesne su da moraju uspostaviti dobru suradnju s obrazovnim ustanovama i školama. Smatram izuzetno važnim i zapravo ključnim za usklađenje ponude i potražnje na tržištu rada da se mlade potiče na strukovna zanimanja, zato vama i vašem udruženju želim puno uspjeha u daljnjem radu – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter