OBNOVA OD POTRESA: Zapelo je već pri prvoj izgradnji kuće

˝Dođu, naprave nešto, onda ih nema po 10-15 dana, onda zoveš, dođu opet. Kad nazovem Središnji ured, tamo me lažu, kad nazovem nadzornoga…˝

Objavljeno: 23.05.2022. zagorjeinternational

Od petrinjskog potresa prošlo je više od godinu dana. U veljači je, na sisačkom području, počela je gradnja prve zamjenske obiteljske kuće, a rok za izgradnju je 120 dana. Obitelj Kucko, koja je u novi dom trebala useliti početkom lipnja, svakim danom sve više gubi nadu budući da se šesti mjesec bliži, a očito će kako radovi prolongirati, piše HRT.

– Bili smo presretni, a sad ću iz srca reći da smo razočarani. Da nije tužno bilo bi smiješno. Plačemo svaki dan jer ovo ne napreduje nikako – rekla je Danijela Kucko iz Sela, mjesta kraj Siska.

– Jadno se osjećam jer davao sam nadu i drugim ljudima pošto je ovo bila prva kuća. Davao sam drugima nadu da će i njima tako krenuti, ali ne daj Bože da im ovako krene – ističe Goran Kucko.

Radnici malo dođu, pa odu, pa ih opet nema…

– Dođu, naprave nešto, onda ih nema po 10-15 dana, onda zoveš, dođu opet – rekla je Danijela.

– Sad je već 13. dan kako ih uopće nema na gradilištu – rekao je Goran.

Svakodnevni pozivi, pitanja i pokušaji – neuspješno.

– Samo pusta obećanja. Evo bude, bit će u roku, dolaze vam sutra. Nema nikoga ljudi moji, nema nikoga – kaže Danijela.

Kad nazovem Središnji ured, tamo me lažu, kad nazovem nadzornoga, on me laže, kad nazovem izvođača, isto laže. Prebacuju lopticu s jednog na drugog – objasnio je Goran.

Prošla su četiri mjeseca, zapelo je već na prvom objektu, a kako će dalje…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba